κλείσιμο
Συνταγές |Πέτρος Συρίγος

Συνταγή του Σαββατοκύριακου: Παστιτσάδα με μοσχαράκι - Δείτε βίντεο

Εικόνα: Open TV

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα και ροδίζετε το μοσχαράκι καλά απ' όλες τις πλευρές.
  2. Αφαιρείτε το κρέας, συμπληρώνετε ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
  3. Ξαναρίχνετε το μοσχαράκι στην κατσαρόλα και προσθέτετε τον πελτέ, το ξίδι, τρία φύλλα δάφνης και το μείγμα των μπαχαρικών σπετσιερικό. Ανακατεύετε καλά.
  4. Σβήνετε με το κόκκινο κρασί. Προσθέτετε την ντομάτα, λίγη ζάχαρη, λίγο νερό και τον κύβο, αν βάλετε. Σιγομαγειρεύετε μέχρι να γίνει το κρέας και να δέσει η σάλτσα, συμπληρώνοντας όποτε χρειάζεται με νερό.
  5. Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους, τα σουρώνετε και τα περνάτε από λίγο βούτυρο. Σερβίρετε το κρέας με τα ζυμαρικά και κεφαλοτύρι.

Τι είναι το σπετσιερικό Πρόκειται για μείγμα πολλών μπαχαρικών που χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή κερκυραϊκή κουζίνα. 
Σημείωση: Ο Πέτρος Συρίγος παρουσίασε τη συνταγή στην εκπομπή «Εμείς» του Open TV με την Ίνα Ταράντου.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: Open TV
90'
4

Υλικά

  • 2 κιλά μοσχαρίσιο χτένι
  • 3 κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 200 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 300 ml κόκκινο κρασί (μπρούσκο)
  • 1 κύβος κοτόπουλο (προαιρετικά)
  • 500 ml νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 70 γρ ξίδι κόκκινο
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 2 κουταλιές της σούπας μείγμα μπαχαρικών σπετσιερικό
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 700 γρ. ζυμαρικά με τρύπα (bucatini)
  • 70 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 250 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Μείγμα μπαχαρικών Σπετσιερικό

  • 1/3 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρίφαλο
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μπαχάρι
  • 2 φύλλα δάφνης τριμμένα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι μαύρο