Συνταγές |Πέτρος Συρίγος

Τρώμε στο τέταρτο! Πένες με κοτόπουλο, μπρόκολο και λιαστή ντομάτα - Δείτε βίντεο

Εικόνα: OpenTV | petros-syrigos.com

Εκτέλεση

  1. Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους για 2' όμως λιγότερα.
  2. Σοτάρετε το κοτόπουλο στο λάδι σε δυνατή φωτιά και φαρδύ σκεύος. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σβήνετε με το κρασί.
  3. Ρίχνετε λίγη πάπρικα, τη λιαστή ντομάτα και το μπρόκολο και συνεχίζετε το μαγείρεμα.
  4. Περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύετε για λίγο. Προσθέτετε στο ίδιο σκεύος και τις πένες με τρυπητή κουτάλα. Ρίχνετε αλατοπίπερο, παρμεζάνα και ανακατεύετε λίγο ακόμη πριν σερβίρετε.
Σημείωση: Ο Πέτρος Συρίγος παρουσίασε τη συνταγή στην εκπομπή «Εμείς» του Open TV με την Ίνα Ταράντου.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: OpenTV | petros-syrigos.com
15'
2

Υλικά

  • 1/2 πακέτο πένες
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο κομμένα σε λωρίδες
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 ποτήρια κρασιού λευκό κρασί
  • 250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 6-7 λιαστές ντομάτες κομμένες σε λωρίδες
  • μπουκετάκια από 1 μικρό μπρόκολο
  • 1/2 κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα (προαιρετικά)
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό