Σολομός με κρεμώδη σάλτσα, ξύσμα λεμονιού και μπρόκολο

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Αλείφετε 6 κομμάτια αντικολλητικό χαρτί με λίγο ελαιόλαδο. Τοποθετείτε πάνω τους τις φέτες σολομού και μερικά πράσα και τα περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο. Κλείνετε σε πακετάκια και ψήνετε τα φιλέτα για 35’.
  2. Ανοίγετε προσεκτικά τα πακετάκια και ρίχνετε τους ζωμούς σε μικρό κατσαρολάκι. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το αχνίζετε μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα και το ροκφόρ και δένετε τη σάλτσα αυτή σε χαμηλή φωτιά.
  3. Ζεματίζετε το μπρόκολο για 5’-6’ και το στραγγίζετε. Σερβίρετε τα φιλέτα του ψαριού με το σοταρισμένο μπρόκολο και περιχύνετε με τη σάλτσα.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
40'
6

Υλικά

  • 6 φέτες σολομού (ή φιλέτα) χωρίς πέτσα
  • 2 πράσα σε ροδέλες
  • 750 γρ. μπρόκολο
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 100ml λευκό κρασί
  • 80 γρ. ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι
  • 5 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3-4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
  • 3 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • το ξύσμα ενός λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι