Συνταγές |ICookGreek.Com

Γλυκό πρωινό - Φρεσκοφτιαγμένη μπουγάτσα με πλούσια κρέμα

Εικόνα: ICookGreek.Com

Εκτέλεση

  1. Για να φτιάξετε την κρέμα, βάζετε να βράσει 1 1/2 λίτρο γάλα με τη ζάχαρη και τη φλούδα από το λεμόνι. Όταν κάψει, προσθέτετε το σιμιγδάλι. Ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα, την αποσύρετε, πετάτε τη φλούδα του λεμονιού και προσθέτετε τα αυγά χτυπημένα και 2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο.
  2. Απλώνετε στον πάτο ενός βουτυρωμένου ταψιού (προτιμήστε ένα μικρό ορθογώνιο) 8 φύλλα καλά βουτυρωμένα αφήνοντάς τα να περισσεύουν από το ταψί. Αδειάζετε την κρέμα και την απλώνετε ομοιόμορφα.
  3. Βάζετε στην επιφάνεια 3 φύλλα, βουτυρωμένα επίσης, γυρίζετε μερικά από τα φύλλα που περισσεύουν, βάζετε κι άλλο φύλλο και γυρίζετε τα υπόλοιπα για να κλείσετε την κρέμα. Ψήνετε σε φούρνο στους 200° C για 30’ περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρετε.
Σημείωση. Εντάξει σαν τη σερραίικη και θεσσαλονικιώτικη μπουγάτσα, το λαχταριστό έδεσμα με το απίθανο φύλλο έφεραν στην περιοχή οι Μικρασιάτες πρόσφυγες, δεν έχει! Αλλά κι αυτή είναι μια πεντανόστιμη σπιτική εκδοχή. 

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek.Com
50'
6

Υλικά

  • 12 φύλλα κρούστας
  • 1 ½ λίτρο φρέσκο γάλα
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 1 λεμόνι (η φλούδα του)
  • 120 γρ. σιμιγδάλι
  • 6 αυγά
  • 200 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα