Συνταγές |ICookGreek

Στα γρήγορα - Ομελέτα με σπανάκι και ελιές

Εικόνα: ICookGreek.Com

Εκτέλεση

  1. Ζεματίζετε, στραγγίζετε καλά και ψιλοκόβετε το σπανάκι, αν δεν είναι ήδη ψιλοκομμένο. Κομματιάζετε τη φέτα ή τη μυζήθρα και τρίβετε σε χοντρό τρίφτη τη γραβιέρα ή το λαδοτύρι.
  2. Σε μεγάλο τηγάνι (κατάλληλο και για φούρνο) ζεσταίνετε τα 2/3 από το βούτυρο και σοτάρετε το σπανάκι. Προσθέτετε στη συνέχεια τα κρεμμυδάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρετε από τη φωτιά, αφήνετε το μείγμα να κρυώσει λίγο και προσθέτετε τα τυριά.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο, 2 κουταλιές νερό και προσθέτετε τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι συνεχίζοντας το χτύπημα.
  4. Βάζετε το τηγάνι με το σπανάκι να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά και ρίχνετε τις ελιές και τα χτυπημένα αυγά από πάνω. Ανασηκώνετε λίγο το σπανάκι για να πάει παντού το μείγμα των αυγών. Σκεπάζετε το τηγάνι και αφήνετε την ομελέτα να σιγοψηθεί για 8’ - 10’ περίπου.
  5. Μόλις η ομελέτα είναι έτοιμη την περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο και τη βάζετε στο γκριλ για λίγο (μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της) και τη σερβίρετε ζεστή ή κρύα.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek.Com
20'
4

Υλικά

  • 8 αυγά
  • 200 γρ. σπανάκι
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 3 κουταλιές της σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 200 γρ. φέτα ή μυζήθρα σκληρή
  • 150 γρ. γραβιέρα ή λαδοτύρι
  • 150 γρ. βούτυρο 
  • αλάτι, πιπέρι
  • 10 ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι