Συνταγές |Αρχείο Έθνους

Τραχανόσουπα, η κόκκινη - Με ντομάτα και ελαιόλαδο

Εικόνα: iStock/Αρχείο Έθνους

Εκτέλεση

  1. Σοτάρετε το κρεμμύδι σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο. Προσθέτετε τις τριμμένες ντομάτες και το ζωμό.
  2. Όταν το μείγμα πάρει βράση, ρίχνετε τον τραχανά, αλατίζετε και βράζετε για 15 λεπτά.
  3. Μοιράζετε τη σούπα στα πιάτα και ρίχνετε σε κάθε πιάτο από 1 κουταλιά ελαιόλαδο, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, θυμάρι ή βασιλικό και σερβίρετε.

Tip. Μπορείτε να σερβίρετε με σπιτικά κρουτόν. Δείτε πώς θα τα φτιάξετε, πατώντας εδώ. Αν ψάχνετε τη συνταγή για λευκή τραχανόσουπα με γάλα και φέτα, πατήστε εδώ. 

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: iStock/Αρχείο Έθνους
20'
4

Υλικά

  • 100 γρ. γλυκός τραχανάς
  • 500 γρ. τριμμένες ντομάτες φρέσκες ή κουτιού
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • 1 λίτρο ζωμός κοτόπουλου (ή λαχανικών)
  • αλάτι, πιπέρι, θυμάρι ή βασιλικός για το σερβίρισμα (προαιρετικά)