Συνταγές |Αρχείο Έθνους

Ταραμοσαλάτα χωρίς ψωμί, σαν μαγιονέζα

Ταραμοσαλάτα/Shutterstock

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε στο μπλέντερ, σε αργή ταχύτητα, τον ταραμά με τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
  2. Προσθέτουμε σταδιακά και εναλλάξ νερό και ελαιόλαδο-ηλιέλαιο μέχρι να πήξει.
  3. Ελέγχουμε το λεμόνι συμπληρώνοντας αν χρειάζεται και προσθέτουμε πιπέρι.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Ταραμοσαλάτα/Shutterstock
15'
4

Υλικά

  • 100 γρ. λευκός ταραμάς
  • 70 ml νερό
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 200 ml καλό ηλιέλαιο
  • 30 ml χυμός λεμονιού
  • λίγο ξύσμα από λεμόνι
  • λίγο άσπρο πιπέρι