Συνταγές |Νικόλας Καρβέλας

Πανεύκολη συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια που μοσχομυρίζουν - Δείτε βίντεο

Εικόνα: OpenTV

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε τη μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου με τη ζάχαρη.
  2. Χτυπάτε στο μούλτι τη μαστίχα με το μαχλέπι και τα προσθέτετε στο μείγμα μαργαρίνης-ζάχαρης. Ρίχνετε και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα.
  3. Προσθέτετε τα αυγά, το γάλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και τελευταίο το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι, ρίχνοντας πρώτα τα 1.150 γρ. για να δείτε αν θα χρειαστεί το υπόλοιπο. Η ζύμη δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτή για να μπορεί να πλάθεται.
  4. Πλάθετε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλετε και τα απλώνετε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα. Αλείφετε την επιφάνειά τους με τον κρόκο αυγού χτυπημένο σε λίγο νερό και ψήνετε για 10' σε προθερμασμένο στους 190° C στον αέρα.

Σημείωση: Τα πασχαλινά κουλουράκια πρότεινε ο σεφ Νίκος Καρβέλας στην εκπομπή του Open Beyond «Ποιος είναι πρωινιάτικα» με την Μπέττυ Μαγγίρα.  

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: OpenTV
50'
10

Υλικά

  • 390 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. μαργαρίνη σκληρή
  • ξύσμα από 3 πορτοκάλια
  • 20 γρ. μαχλέπι
  • 10 γρ. δάκρυα μαστίχας
  • 3 αυγά
  • 200 γρ. γάλα
  • 4 βανίλιες
  • 45 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1.150-1.200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για την επάλειψη

  • 1 κρόκος αυγού με λίγο νερό