Συνταγές |ICookGreek

Απίθανο τσιζκέικ εποχής με ζουμερά ροδάκινα

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  • 200 γρ. μπισκότα digestive, κλασικά ή ολικής
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. φρέσκο τυρί-κρέμα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 4-5 φρέσκα νεκταρίνια ή ροδάκινα

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
25'
6

Υλικά

  1. Λιώνετε το βούτυρο και θρυμματίζετε τα μπισκότα. Ανακατεύετε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το βούτυρο στρώνετε το μείγμα (θα θυμίζει σωρό από ψίχουλα) σε σε φόρμα με κινητά τοιχώματα ή τσέρκι πιέζοντάς το με το χέρι να γίνει συμπαγές και φροντίζοντας να διανεμηθεί ισομερώς. Βάζετε το σκεύος στο ψυγείο.
  2. Χτυπάτε το φρέσκο τυρί-κρέμα με τη ζάχαρη. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα έως ότου η κρέμα αποκτήσει την υφή σφιχτής σαντιγί. Απλώνετε την κρέμα πάνω από το μείγμα του μπισκότου.
  3. Καθαρίζετε και κόβετε τα ροδάκινα σε όσο πιο λεπτές φέτες μπορείτε. Αν χρησιμοποιήσετε νεκταρίνια, μπορείτε να τα αφήσετε και με τη φλούδα τους. Στρώνετε την επιφάνεια της κρέμας με τα φρούτα φροντίζοντας να τα τοποθετήσετε σχετικά ομοιόμορφα. Ξαναβάζετε στο ψυγείο το τσιζκέικ μέχρι να σφίξει.