Μπράουνις με κουβερτούρα και κάσιους

Εικόνα: Unsplash

Εκτέλεση

  1. Κοσκινίζετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη βανίλια. Σε μπεν μαρί λιώνετε τα 225 γρ. κουβερτούρα με το βούτυρο. Αφήνετε λίγο να κρυώσει το μείγμα.
  2. Στο μίξερ χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν 3΄-4΄. Προσθέτετε τη χλιαρή, λιωμένη κουβερτούρα και συνεχίζετε το χτύπημα στο μίξερ για 1΄. Ρίχνετε στο μείγμα σοκολάτας-αυγών, το μείγμα αλευριού, τα κάσιους και την υπόλοιπη σοκολάτα σε κομματάκια.
  3. Βουτυρώνετε και στρώνετε λαδόκολλα σε τετράγωνο ταψί ή παραλληλόγραμμη φόρμα. Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170° C στις αντιστάσεις στη χαμηλότερη σχάρα, για 30΄.
  4. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει τουλάχιστον 1 ώρα και το κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια. Το σερβίρετε σκέτο, με παγωτό βανίλια ή με κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: Unsplash
45'
6

Υλικά

  • αλεύρι: 100 γρ. , για όλες τις χρήσεις
  • μπέικιν πάουντερ: 1 κουταλάκι του γλυκού
  • κουβερτούρα: 350 γρ., σπασμένη σε κομμάτια
  • βούτυρο: 225 γρ.
  • αυγά: 4
  • ζάχαρη: 225 γρ.
  • αλάτι: λίγο
  • κάσιους ανάλατα: 150 γρ., χοντροκομμένα
  • βανίλια σε σκόνη: 1