Συνταγές |ICookGreek

Οικογενειακό τραπέζι - Ζυμαρικά ογκρατέν με τυρί, μπέικον και αρακά

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα στραγγίζετε και τα αδείαζετε σε ένα μπολ.
  2. Αναμειγνύετε την μπεσαμέλ με την κρέμα γάλακτος, το αυγό ελαφρά χτυπημένο, το κεφαλοτύρι, το μπέικον και αλατοπίπερο και ρίχνετε το μείγμα μέσα στο μπολ. Προσθέτετε κατόπιν τον αρακά και ανακατεύετε.
  3. Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό πυρίμαχο και αντικολλητικό σκεύος και το πασπαλίζετε με φρυγανιά. Απλώνετε μέσα το μείγμα με τα ζυμαρικά και ψήνετε στους 180° -200° C 45'. 

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
60'
4

Υλικά

  • 300 γρ. πένες
  • 2 ½ φλιτζάνια του τσαγιού μπεσαμέλ έτοιμη ή σπιτική
  • 350 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
  • 1 αυγό
  • 2/3 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. αρακάς βρασμένος 
  • 150 γρ. μπέικον ψιλομμένο, σοταρισμένο σε αντικολλητικό τηγάνι
  • 2-3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λίγο βούτυρο και λίγη φρυγανιά τριμμένη για το ταψί
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο