Για γεύμα ή δείπνο - Σολομός με σπανάκι, ντοματίνια και τυρί-κρέμα

Εικόνα: Unsplash

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε το μισό λάδι σε ένα τηγάνι και ροδίζετε ελαφρά τον σολομό και από τις δύο πλευρές.
  2. Μεταφέρετε τον σολομό σε ένα πιάτο, σκουπίζετε το τηγάνι και ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι. Σοτάρετε το σκόρδο χωρίς να το αφήσετε να ροδίσει, προσθέτετε τα ντοματίνια, το σπανάκι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο. Ρίχνετε 2-3 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί και μαγειρεύετε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.
  3. Βάζετε το μείγμα με το σπανάκι σε πυρίμαχο σκεύος, ακουμπάτε επάνω τα φιλέτα σολομού και ψήνετε στο γκριλ για 5'-8', μέχρι να γίνει ο σολομός.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: Unsplash
20'
2

Υλικά

  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φιλέτα σολομού
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
  • ο χυμός 1/2 λεμονιού και το ξύσμα του
  • 5-6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 200 γρ. φύλλα από baby σπανάκι
  • 80 γρ. φρέσκο τυρί-κρέμα
  • 2-3 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί