Συνταγές |ICookGreek

Τρώμε στο τέταρτο - Μακαρονάδα με σκορδάτα ντοματίνια και βασιλικό

©Unsplash

Εκτέλεση

  1. Βράζετε τα ζυμαρικά σε μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα σουρώνετε και τα μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ.
  2. Στο μεταξύ, ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι ή βαριά, φαρδιά κατσαρόλα και προσθέτετε αρχικά το σκόρδο και στη συνέχεια τα ντοματίνια, το πιπέρι, τη ζάχαρη και το αλάτι ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να σκάσουν οι ντομάτες, να αρχίσουν να βγάζουν το ζουμί τους και να σχηματιστεί σαλτσούλα (περίπου 6'–8').
  3. Περιχύνουμε τα ζυμαρικά με τη σκορδάτη σάλτσα ντομάτας και μπόλικο βασιλικό. Πασπαλίζετε με κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα.
Tip. Σε τούτη τη μακαρονάδα, ταιριάζει πολύ και η θρυμματισμένη φέτα, που δένει περισσότερο τη σάλτσα και την κάνει πεντανόστιμη. Φυσικά και μπορεί όποιος νηστεύει να προσπεράσει το τυρί, αφού η μακαρονάδα είναι νόστιμη και χωρίς αυτό.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
©Unsplash
15'
4

Υλικά

  • 500 γρ. μακριά ζυμαρικά (σπαγγέτι, λιγκουίνι κ.λπ.)
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 350 γρ. ντοματίνια
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι φρέσκος βασιλικός χοντροκομμένος
  • Φρεσκοτριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα για το σερβίρισμα