Συνταγές |ICookGreek

Σάλτσα (ντρέσινγκ) για σαλάτα του Καίσαρα χωρίς ωμό αυγό

©Unsplash

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τη σκελίδα σκόρδου. Πασπαλίζετε το σκόρδο με το αλάτι και το λιώνετε με τη λάμα ενός μαχαιριού να γίνει μια σχετικά λεία πάστα.
  2. Ρίχνετε την πάστα σκόρδου στο μούλτι μαζί με τα φιλετάκια από τις αντσούγιες, το λάδι, το τυρί, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα Dijon και λίγο πιπέρι. Πολτοποιείτε για 30 δευτερόλεπτα περίπου να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  3. Ανακατεύετε τη σαλάτα σας με το ντρέσινγκ.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
©Unsplash
10'
1

Υλικά

  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
  • 4 αντσούγιες ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένο κεφαλοτύρι
  • 1/4 φλιτζανιού φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι