Συνταγές |Γιάννης Χασανάκος

Πικάντικη τηγανιά με λουκάνικα, ξερά βερίκοκα και ταμπάσκο

©Γρηγόρης Μορίκης

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το λουκάνικο και τα ξερά φρούτα σε φέτες.
  2. Σε ένα τηγάνι, βάζουμε ελάχιστο λάδι και, όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τα λουκάνικα και ανακατεύουμε.
  3. Μόλις ροδίσουν τα λουκάνικα, ρίχνουμε τα ξερά φρούτα και το ταμπάσκο (ή λίγο μπούκοβο για όσους το προτιμούν), περιχύνουμε με τη σόγια σος.
  4. Ανακατεύουμε, ρίχνουμε μια κουταλιά του γλυκού μέλι, ανακατεύουμε ξανά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σημείωση: Η συνταγή είναι του Γιάννη Χασανάκου. Περισσότερες πληροφορίες στην πηγή της.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
©Γρηγόρης Μορίκης
20'
2

Υλικά

  • 1 λουκάνικο χωριάτικο, περίπου 150 γρ.
  • 6-7 βερίκοκα αποξηραμένα
  • 1-2 ξερά σύκα
  • ½ σφηνάκι σόγια σος (ή 1 αραιωμένο με νερό, αν θέλουμε περισσότερη σάλτσα)
  • 1 κουταλιά μέλι
  • μπούκοβο, όσο θέλετε
  • 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο