Συνταγές |ICookGreek

Αφράτα μάφιν με ταχίνι και κακάο – Γλυκάκια με βαθιά, πλούσια γεύση

© Unsplash

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο για 2-3 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
  2. Ρίχνετε στο μείγμα το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε με σπάτουλα. Προσθέτετε το ταχίνι και συνεχίζετε το ανακάτεμα να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Μοιράζετε το μείγμα σε φορμάκια για μάφιν και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα. Αφήνετε λίγο να κρυώσουν, πασπαλίζετε με κακάο και τα σερβίρετε.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
© Unsplash
40'
6

Υλικά

  • 175 γρ. βούτυρο
  • 175 γρ. ζάχαρη
  • 175 γρ. αλεύρι
  • 225 γρ. ταχίνι με κακάο
  • 3 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 4 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 3 κουταλιές κάκαο πικρό σε σκόνη για το γαρνίρισμα