Συνταγές |ICookGreek

Σκορδαλιά με πατάτα για τον μπακαλιάρο της 25ης Μαρτίου

©ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Πολτοποιείτε στο μπλέντερ το σκόρδο με το λεμόνι (ή το ξίδι).
  2. Ξεφλουδίζετε τις πατάτες, τις αλατίζετε και τις λιώνετε με πιρούνι με το μισό ελαιόλαδο.
  3. Αναμειγνύετε τις λιωμένες πατάτες με το μείγμα σκόρδου-λεμονιού (ή ξιδιού) και ανακατεύετε με το σύρμα προσθέτοντας σταδιακά το υπόλοιπο ελαιόλαδο μέχρι η σκορδαλιά να αποκτήσει όσο κρεμώδη υφή σας αρέσει.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
©ICookGreek
40'
4

Υλικά

  • 4 πατάτες μέτριες, βρασμένες με τη φλούδα
  • 3 – 5 σκελίδες σκόρδο (ανάλογα με την ένταση που επιθυμείτε)
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • χυμός λεμονιού ή ξίδι λευκό (ανάλογα με το γούστο σας)
  • αλάτι