Πατατοπιτάκια με μανιτάρια, γραβιέρα και καπνιστό τυρί
Εκτέλεση
Ξεπαγώνετε καλά τα φύλλα της σφολιάτας και κόβετε κάθε φύλλο σε 6 τετράγωνα κομμάτια.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη γέμιση. Σοτάρετε τα κρεμμύδια στο μισό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Σε ένα μπολ βάζετε τις βρασμένες πατάτες, το μαϊντανό, το κρεμμύδι, το μετσοβόνε, τη γραβιέρα, 2 αυγά ολόκληρα, αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο λάδι και ανακατεύετε καλά. Ζεσταίνετε τα 2/3 από το βούτυρο και σοτάρετε τα μανιτάρια μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά τους. Τα προσθέτετε και αυτά στο μείγμα με τις πατάτες
και τα τυριά.
Βουτυρώνετε με το υπόλοιπο βούτυρο 1 ή 2 ταψιά, απλώνετε τα 12 τετράγωνα κομμάτια σφολιάτας και μοιράζετε πάνω στα κομμάτια τη γέμιση της πατάτας. Διπλώνετε τις 4 άκρες από κάθε σφολιατάκι προς τα μέσα για να πάρει το σχήμα που βλέπετε στη φωτογραφία. Χτυπάτε τον κρόκο του τρίτου αυγού με το φρέσκο γάλα και αλείφετε τα πιτάκια.
Ψήνετε τα πατατοπιτάκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40΄- 45΄ περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.