Συνταγές |ICookGreek

Πατατοπιτάκια με μανιτάρια, γραβιέρα και καπνιστό τυρί

ICookGreek.Com

Εκτέλεση

  1. Ξεπαγώνετε καλά τα φύλλα της σφολιάτας και κόβετε κάθε φύλλο σε 6 τετράγωνα κομμάτια.
  2. Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη γέμιση. Σοτάρετε τα κρεμμύδια στο μισό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Σε ένα μπολ βάζετε τις βρασμένες πατάτες, το μαϊντανό, το κρεμμύδι, το μετσοβόνε, τη γραβιέρα, 2 αυγά ολόκληρα, αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο λάδι και ανακατεύετε καλά. Ζεσταίνετε τα 2/3 από το βούτυρο και σοτάρετε τα μανιτάρια μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά τους. Τα προσθέτετε και αυτά στο μείγμα με τις πατάτες
  3. και τα τυριά.
  4. Βουτυρώνετε με το υπόλοιπο βούτυρο 1 ή 2 ταψιά, απλώνετε τα 12 τετράγωνα κομμάτια σφολιάτας και μοιράζετε πάνω στα κομμάτια τη γέμιση της πατάτας. Διπλώνετε τις 4 άκρες από κάθε σφολιατάκι προς τα μέσα για να πάρει το σχήμα που βλέπετε στη φωτογραφία. Χτυπάτε τον κρόκο του τρίτου αυγού με το φρέσκο γάλα και αλείφετε τα πιτάκια.
  5. Ψήνετε τα πατατοπιτάκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40΄- 45΄ περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
ICookGreek.Com
90'
6

Υλικά

  • 1 πακέτο ζύμη σφολιάτα 
  • 1 κιλό πατάτες, βρασμένες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 200 γρ. καπνιστό τυρί, όπως μετσοβόνε
  • 200 γρ. γραβιέρα
  • 100 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φετάκια
  • 4 μέτρια κρεμμύδια
  • 3 αυγά
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό
  • 1/4 φλιτζανιού φρέσκο γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • αλάτι–πιπέρι
  • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα του ταψιού και το σοτάρισμα των μανιταριών