Τρώμε στα γρήγορα - Συνταγή για πένες με αρακά και καπνιστό σολομό

ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Βράζετε το αρακά για 10' σε νερό που κοχλάζει και τον σουρώνετε.
  2. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον αρακά. Ρίχνετε λίγο αλάτι και πιπέρι, σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό και μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
  3. Προσθέτετε τον άνηθο, τον μαϊντανό ή όποιο φρέσκο μυρωδικό σας αρέσει και κατεβάζετε το σκεύος από το μάτι. Ρίχνετε μέσα τον κομματισμένο καπνιστό σολομό και ανακατεύετε.
  4. Στο μεταξύ βράζετε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τις στραγγίζετε. Σερβίρετε τα ζυμαρικά με το μείγμα αρακά-σολομού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
ICookGreek
25'
4

Υλικά

  • 500 γρ. πένες
  • 150 γρ. καπνιστό σολομό κομμένο σε κομμάτια
  • 2–3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
  • 2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια
  • 150 γρ. αρακάς κατεψυγμένος
  • 1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα ψιλοκομμένα μυρωδικά της επιλογής σας (άνηθος, μαϊντανός ή ό,τι προτιμάτε)
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι