Συνταγές |ICookGreek

Σολομός με σπανάκι, άνηθο και σάλτσα μπλε τυριού

©ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Αλείφετε 6 κομμάτια αντικολλητικό χαρτί με λίγο βούτυρο και τοποθετείτε στο κάθε ένα από μια φέτα σολομού αφού την αλατοπιπερώσετε. Κλείνετε τα φύλλα του αντικολλητικού χαρτιού, τα τοποθετείτε σε ταψί και ψήνετε στους 200° C για 35 λεπτά.
  2. Στο μεταξύ ζεματίζετε το σπανάκι για 2 με 3 λεπτά, το στραγγίζετε και το ψιλοκόβετε. Το σοτάρετε σε πολύ λίγο βούτυρο μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά τους και τα αλατοπιπερώνετε.
  3. Ανοίγετε προσεκτικά τα πακετάκια με το σολομό και συγκεντρώνετε το ζουμάκι του ψαριού. Προσθέτετε το κρασί, το τυρί και τον άνηθο και τέλος την κρέμα γάλακτος και δένετε τη σάλτσα σε ένα κατσαροράκι.
  4. Σερβίρετε σε κάθε πιάτο μία φέτα σολομού, σπανάκι, και περιχύνετε με τη σάλτσα. Γαρνίρετε με άνηθο.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
©ICookGreek
45'
6

Υλικά

  • 6 φέτες σολομός
  • λίγο βούτυρο
  • 300 ml κρέμα γάλακτος λίγων λιπαρών
  • 600 γρ. καθαρισμένο, πλυμένο σπανάκι
  • 3 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος άνηθος
  • 3 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
  • 60 γρ. λιωμένη με πιρούνι γκοργκοντζόλα, ροκφόρ ή άλλο μπλε τυρί
  • λίγο αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι