Συνταγές |ICookGreek

Με έμπνευση απ' τους σαντορινιούς μεζέδες - Ντοματοκεφτέδες με ντιπ γιαουρτιού

©ICookGreek

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τα κρεμμύδια, το μυρωδικά, το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και το λάδι. 
  • Προσθέτετε τις τριμμένες ντομάτες (δεν πρέπει να έχουν πολλά υγρά) και ανακατεύετε, προσθέτοντας αν χρειαστεί λίγο αλεύρι ακόμη, όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν σχετικά σφιχτός χυλός.
  • Ζεσταίνετε σε ένα βαθύ τηγάνι το λάδι και ρίχνετε κουταλιές από το χυλό. Τηγανίζετε τους ντοματοκεφτέδες και από τις δύο πλευρές.
  • Τους σερβίρετε ζεστούς, αφού τους στραγγίξετε σε απορροφητικό χαρτί μαζί με τη σάλτσα γιαουρτιού που θα φτιάξετε ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
©ICookGreek
30'
6

Υλικά

  • 1 κιλό ντομάτες περασμένες από χοντρό τρίφτη
  • 1 ½ κιλό ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι δυόσμο, βασιλικό ή άνηθο ψιλοκομμένο
  • 250-300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο για το μείγμα και λάδι για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη

Για το ντιπ γιαουρτιού

  • 1 κεσεδάκι (200 γρ.) γιαούρτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουταλιά λευκό ξίδι
  • ½ κουταλιά μέλι
  • ½ κουταλιά της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)