Και vegan και παραδοσιακές - Πιπεριές γεμιστές γιαλαντζί
Εκτέλεση
Κόβετε ένα καπάκι από κάθε πιπεριά από την πλευρά του κοτσανιού και αφαιρείτε τους σπόρους τους.
Ζεσταίνετε σε τηγάνι τα 2/3 από το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι 6'-7' με το τριμμένο κολοκύθι, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε τις ντομάτες, το ρύζι και αλατοπίπερο και ανακατεύετε 2'-3' σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε τα μυρωδικά, ανακατεύετε και αποσύρετε από τη φωτιά.
Γεμίζετε τις πιπεριές με το μείγμα του ρυζιού (όχι μέχρι επάνω, γιατί το ρύζι θα διογκωθεί με το ψήσιμο) και τις σκεπάζετε με τα καπάκια τους.
Τις τοποθετείτε σε ένα ταψί και τις πασπαλίζετε με λίγη φρυγανιά. Περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και λίγο νερό. Ψήνετε τις γεμιστές πιπεριές στους 180° C, 1 ώρα.