Συνταγές |Γεμιστά

Και vegan και παραδοσιακές - Πιπεριές γεμιστές γιαλαντζί

©ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Κόβετε ένα καπάκι από κάθε πιπεριά από την πλευρά του κοτσανιού και αφαιρείτε τους σπόρους τους.
  2. Ζεσταίνετε σε τηγάνι τα 2/3 από το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι 6'-7' με το τριμμένο κολοκύθι, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε τις ντομάτες, το ρύζι και αλατοπίπερο και ανακατεύετε 2'-3' σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε τα μυρωδικά, ανακατεύετε και αποσύρετε από τη φωτιά.
  3. Γεμίζετε τις πιπεριές με το μείγμα του ρυζιού (όχι μέχρι επάνω, γιατί το ρύζι θα διογκωθεί με το ψήσιμο) και τις σκεπάζετε με τα καπάκια τους. 
  4. Τις τοποθετείτε σε ένα ταψί και τις πασπαλίζετε με λίγη φρυγανιά. Περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και λίγο νερό. Ψήνετε τις γεμιστές πιπεριές στους 180° C, 1 ώρα.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
©ICookGreek
80'
4

Υλικά

  • 12 πιπεριές ό,τι χρώμα σας αρέσει
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 12 κουταλιές της σούπας κοφτές ρύζι Καρολίνα
  • 2 ντομάτες χωρίς φλούδες και σπόρους ψιλοκομμένες 
  • 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κολοκύθι καθαρισμένο και τριμμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας δυόσμο και μαϊντανό ψιλοκομμένους
  • αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο