Συνταγές | ICookGreek

Τρώμε στα γρήγορα - Φιλέτο μοσχαρίσιο με μανιτάρια και κρέμα

© ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα φιλετάκια λίγα-λίγα για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Με τρυπητή κουτάλα βγάζετε τα φιλετάκια από το τηγάνι και τα βάζετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τα αφήνετε στην άκρη.
  2. Ζεσταίνετε την υπόλοιπη κουταλιά ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά ή μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το σκόρδο και τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτετε το λευκό κρασί και βράζετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  3. Ρίχνετε στο τηγάνι τα φιλετάκια μαζί με την κρέμα γαλακτος και ζεσταίνετε για 3 λεπτά. Προσθέτετε τον μισό μαϊντανό και αλατοπιπερώνετε. Σερβίρετε τα φιλετάκια ζεστά, γαρνίροντας με τον υπόλοιπο μαϊντανό.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
© ICookGreek
20'
4

Υλικά

  • 800 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 225 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φετάκια
  • 150 ml λευκό κρασί
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 4 κουταλιές της σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι