Για το τραπέζι της Κυριακής - Λαζάνια με σπανάκι και φέτα
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά το λάδι και το βούτυρο. Σοτάρετε το κρεµµύδι, τα φρέσκα κρεµµυδάκια, τα πράσα για 5', προσθέτετε το σπανάκι και σοτάρετε για 3'-4' µέχρι να µαραθεί.
Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνετε και βράζετε πάντα σε μέτρια θερμοκρασία για 7'-8' περίπου, ανακατεύοντας τακτικά. Αποσύρετε το μείγμα από τη φωτιά, προσθέτετε τη φέτα και ανακατεύετε.
Σ’ ένα λαδωμένο µακρόστενο ταψί στρώνετε 4 λαζάνια. Από πάνω προσθέτετε το μείγμα με το σπανάκι. Επαναλαµβάνετε τη διαδικασία µέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Ψήνετε στο φούρνο στους 200°C για 40’-45’.
Πληκτρολογήστε για αναζήτηση
60'
6
Υλικά
500 γρ. λαζάνια (1 πακέτο)
1 κιλό σπανάκι πλυμένο, καθαρισμένο και χοντροκομμένο