Συνταγές | ICookGreek

Ρυζόγαλο, η κλασική συνταγή για το πιο comfort σπιτικό επιδόρπιο

© ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε κατσαρόλα το ρύζι με το νερό και το αλάτι και σιγοβράζετε για 10'. Προσθέτετε το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύετε. 
  2. Όταν το ρύζι βράσει, αφαιρείτε τη βανίλια και προσθέτετε στην κατσαρόλα το κορν φλάουρ (διαλυμένο σε λίγο νερό) ανακατεύοντας.
  3. Συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να αρχίσει το ρυζόγαλο να πήζει. Όπως είναι ζεστό, το μοιράζετε σε 6 μπολάκια ή σε 6 ποτήρια.
  4. Το αφήνετε να κρυώσει καλά και το σερβίρετε πασπαλισμένο με τριμμένη κανέλα. Το διατηρείτε στο ψυγείο.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
© ICookGreek
25'
6

Υλικά

  • 3/4 του φλιτζανιού ρύζι γλασέ
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 5 φλιτζάνια φρέσκο γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 μπαστουνάκι βανίλια σχισμένο κατά μήκος στη μέση
  • 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • κανέλα για το πασπάλισμα