Ρυζόγαλο, η κλασική συνταγή για το πιο comfort σπιτικό επιδόρπιο
Εκτέλεση
- Βάζετε σε κατσαρόλα το ρύζι με το νερό και το αλάτι και σιγοβράζετε για 10'. Προσθέτετε το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύετε.
- Όταν το ρύζι βράσει, αφαιρείτε τη βανίλια και προσθέτετε στην κατσαρόλα το κορν φλάουρ (διαλυμένο σε λίγο νερό) ανακατεύοντας.
- Συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να αρχίσει το ρυζόγαλο να πήζει. Όπως είναι ζεστό, το μοιράζετε σε 6 μπολάκια ή σε 6 ποτήρια.
- Το αφήνετε να κρυώσει καλά και το σερβίρετε πασπαλισμένο με τριμμένη κανέλα. Το διατηρείτε στο ψυγείο.
Πληκτρολογήστε για αναζήτηση