Ψάρι στο φούρνο με πατάτες, κρεμμύδια και ελιές

Εκτέλεση
1. Αλείφετε ένα ταψί με λάδι και απλώνετε σε μία στρώση τις πατάτες χωρίς να αφήνετε κενά μεταξύ τους. Αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε βάζοντας μία στρώση κρεμμύδια και μία στρώση ντομάτες. Πασπαλίζετε με σκόρδο, θυμάρι και μαϊντανό (κρατώντας τη μισή ποσότητα μυρωδικών για το γαρνίρισμα).
2. Από πάνω τοποθετείτε σε στρώσεις τα φιλέτα ή τις φέτες του ψαριού, αφού τα αλατοπιπερώσετε, με τέτοιον τρόπο ώστε να καλυφτούν οι ροδέλες της ντομάτας εντελώς. Περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι.
3. Καλύπτετε το ταψί με αλουμινόχαρτο επενδυμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε το φαγητό στο φούρνο 1 ώρα. Ανοίγετε κατόπιν προσεκτικά το αλουμινόχαρτο, σκορπίζετε τις ελιές και τα μυρωδικά που κρατήσατε και συνεχίζετε το ψήσιμο 5’-10’ ακόμη.
δημοφιλές τώρα: