Συνταγές |ICookGreek

Ψάρι στο φούρνο με πατάτες, κρεμμύδια και ελιές

© ICookGreek

Εκτέλεση

1. Αλείφετε ένα ταψί με λάδι και απλώνετε σε μία στρώση τις πατάτες χωρίς να αφήνετε κενά μεταξύ τους. Αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε βάζοντας μία στρώση κρεμμύδια και μία στρώση ντομάτες. Πασπαλίζετε με σκόρδο, θυμάρι και μαϊντανό (κρατώντας τη μισή ποσότητα μυρωδικών για το γαρνίρισμα).

2. Από πάνω τοποθετείτε σε στρώσεις τα φιλέτα ή τις φέτες του ψαριού, αφού τα αλατοπιπερώσετε, με τέτοιον τρόπο ώστε να καλυφτούν οι ροδέλες της ντομάτας εντελώς. Περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι.

3. Καλύπτετε το ταψί με αλουμινόχαρτο επενδυμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε το φαγητό στο φούρνο 1 ώρα. Ανοίγετε κατόπιν προσεκτικά το αλουμινόχαρτο, σκορπίζετε τις ελιές και τα μυρωδικά που κρατήσατε και συνεχίζετε το ψήσιμο 5’-10’ ακόμη.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
© ICookGreek
90'
6

Υλικά

  • 1 ½ κιλό φιλέτα ή φέτες ψαριού (πεσκανδρίτσα ή σφυρίδα)
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 4 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 4 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2-3 κουταλιές της σούπας θυμάρι και μαϊντανό ανάμεικτα ψιλοκομμένα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 100 γρ. ελιές Καλαμών
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο