Σε χρόνο-μηδέν: Ζυμαρικά με λευκή σάλτσα τυριών και ζαμπόν
Εκτέλεση
Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το πράσο για 2'-3', μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτετε το ζαμπόν, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύετε και ρίχνετε την κρέμα γάλακτος. Αφήνετε τα υλικά να πάρουν μια βράση, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, προσθέτετε τα τυριά, ανακατεύετε και αποσύρετε από τη φωτιά.
Εν τω μεταξύ, βράζετε τα φιογκάκια σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα στραγγίζετε και τα επιστρέφετε στην κατσαρόλα. Προσθέτετε τη σάλτσα, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε αμέσως.