Συνταγές |ICookGreek

Σε χρόνο-μηδέν: Ζυμαρικά με λευκή σάλτσα τυριών και ζαμπόν

© ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το πράσο για 2'-3', μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  2. Προσθέτετε το ζαμπόν, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύετε και ρίχνετε την κρέμα γάλακτος. Αφήνετε τα υλικά να πάρουν μια βράση, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, προσθέτετε τα τυριά, ανακατεύετε και αποσύρετε από τη φωτιά.
  3. Εν τω μεταξύ, βράζετε τα φιογκάκια σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα στραγγίζετε και τα επιστρέφετε στην κατσαρόλα. Προσθέτετε τη σάλτσα, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε αμέσως.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
© ICookGreek
25'
4

Υλικά

  • 500 γρ. φιογκάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 5 φέτες ζαμπόν κομμένες σε λωρίδες
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. mixed κίτρινων τυριών τριμμένων