Επικό πεϊνιρλί με σπιτική ζύμη, αλλαντικά, τυριά και πιπεριές
Εκτέλεση
Ρίχνετε το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι, το λάδι και το νερό σε ένα μπολ και ανακατεύετε αρχικά με μαχαίρι για να αναμειχθούν τα στερεά με τα υγρά υλικά και στη συνέχεια ζυμώνετε με τα χέρια μέχρι να αποκτήσετε μια ζύμη μαλακή κι ελαστική που να μην κολλάει στα χέρια μας και στα τοιχώματα. Φτιάχνετε με τη ζύμη πρόχειρα 4 μπάλες και τις αφήνετε σκεπασμένες στην άκρη 30’. Στη συνέχεια δίνετε στο κάθε κομμάτι ζύμης σχήμα βαρκούλας.
Ανακατεύετε το ανθότυρο με το κασέρι και αλατοπιπερώνετε. Απλώνετε το μείγμα με το τυρί πάνω στις βαρκούλες από άκρη σ’ άκρη. Κόβετε το μπέικον και το ζαμπόν σε μεγάλα κομμάτια και τα σκορπίζετε από πάνω. Προσθέτετε πιπεριά και ντομάτα και ραντίζετε με μία κουταλιά της σούπας λάδι.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C. Λαδώνετε το μεγάλο, παραλληλόγραμμο ταψί του φούρνου και βάζετε πάνω τα πεϊνιρλί. Ψήνετε 25΄-35΄ ανάλογα με το πάχος της ζύμης.
Πληκτρολογήστε για αναζήτηση
60'
4
Υλικά
Για τη ζύμη
4 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι σκληρό
1 1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά (στιγμής)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
περίπου 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο (λίγο κάτω απ’ τη μέση) και λίγο ακόμη για το λάδωμα της επιφάνειας
περίπου 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζεστό νερό (λίγο κάτω απ’ τη μέση)