Vegetarian πίτσα με καραμελωμένα κρεμμύδια, μανιτάρια και καρύδια

Εκτέλεση
1.Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε τηγάνι. Ρίχνετε τα κρεμμύδια με λίγο αλάτι και τη ζάχαρη. Τα αφήνετε να καραμελώσουν σε χαμηλή φωτιά για 15–20 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
2. Προσθέτετε τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Ρίχνετε πιπέρι και τα μισά από τα καρύδια και αποσύρετε από τη φωτιά.
3. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190°C. Απλώνετε τη ζύμη σε καλά λαδωμένο ταψί ανασηκώνοντας ελαφρά περιμετρικά την άκρη της. Την αλείφετε μία λεπτή στρώση σάλτσας ντομάτας. Προσθέτετε το τριμμένο τυρί. Ρίχνετε από πάνω το μείγμα κρεμμυδιών–μανιταριών. Σκορπίζετε τα υπόλοιπα καρύδια και τα φύλλα φασκόμηλου. Αλείφετε τις άκρες της ζύμης με κρόκο αυγού και πασπαλίζετε σουσάμι.
4. Ψήνετε στη χαμηλή σχάρα του φούρνου για 20 λεπτά και ανεβάζετε στη μεσαία συνεχίζοντας το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Αφήνετε την πίτσα να σταθεί για 10 λεπτά και σερβίρετε με φυλλαράκια φασκόμηλο και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
Tip. Μπορείτε εύκολα να μετατρέψετε την πίτσα σε vegan χρησιμοποιώντας φυτικό υποκατάστατο τυριού που σας αρέσει και αντικαθιστώντας το φρέσκο βούτυρο με ελαιόλαδο ή μαργαρίνη.