Συνταγές |ICookGreek

Αλμυρή τάρτα με πράσα, σύγκλινο και Σαν Μιχάλη

©ICookGreek

Εκτέλεση

1. Σε αντικολλητικό τηγάνι ροδίζετε πολύ ελαφρά το σύγκλινο. Το βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και το στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί. Ζεσταίνετε στο ίδιο τηγάνι το βούτυρο και σοτάρετε τα πράσα. Ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσουν και σβήνετε με το κρασί. Συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε τα πράσα να κρυώσουν. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το χοιρινό και τα τυριά. Ανακατεύετε καλά.

2. Στρώνετε δύο αντικολλητικές φόρμες, καλά βουτυρωμένες, με τα φύλλα σφολιάτας, ώστε να καλυφτούν ο πάτος και τα πλαϊνά από τις φόρμες. Κόβετε τα περισσεύματα της ζύμης στις άκρες και τρυπάτε τις σφολιάτες με πιρούνι σε διάφορα σημεία. Απλώνετε σε μία στρώση μέσα σε κάθε ζύμη το μείγμα των σοταρισμένων πράσων, σύγλινου και τυριών.
3. Χτυπάτε σε μπολ την κρέμα γάλακτος με τους κρόκους και το αλατοπίπερο. Μοιράζετε το μείγμα αυτό πάνω από τη γέμιση
στις τάρτες και ψήνετε στους 180 °C για 35’-40’, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια κάθε τάρτας και να ψηθούν οι σφολιάτες.

Tip. Αν θέλετε να φτιάξετε δική σας βάση, βρείτε τη βασική συνταγή της ζύμης για αλμυρές τάρτες πατώντας εδώ

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
©ICookGreek
60'
6

Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας ή κουρού
  • 2 μεγάλα πράσα, κομμένα σε ροδέλες
  • 60 γρ. βούτυρο 
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 200 γρ. σύγκλινο, ψιλοκομμένο
  • 220 γρ. Σαν Μιχάλη, τριμμένο
  • 150 γρ. μυζήθρα φρέσκια, τριμμένη
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 4 κρόκοι αυγών
  • πολύ λίγο αλάτι (λόγω των τυριών)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι