Αλμυρή τάρτα με πράσα, σύγκλινο και Σαν Μιχάλη

Εκτέλεση
1. Σε αντικολλητικό τηγάνι ροδίζετε πολύ ελαφρά το σύγκλινο. Το βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και το στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί. Ζεσταίνετε στο ίδιο τηγάνι το βούτυρο και σοτάρετε τα πράσα. Ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσουν και σβήνετε με το κρασί. Συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε τα πράσα να κρυώσουν. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το χοιρινό και τα τυριά. Ανακατεύετε καλά.
2. Στρώνετε δύο αντικολλητικές φόρμες, καλά βουτυρωμένες, με τα φύλλα σφολιάτας, ώστε να καλυφτούν ο πάτος και τα πλαϊνά από τις φόρμες. Κόβετε τα περισσεύματα της ζύμης στις άκρες και τρυπάτε τις σφολιάτες με πιρούνι σε διάφορα σημεία. Απλώνετε σε μία στρώση μέσα σε κάθε ζύμη το μείγμα των σοταρισμένων πράσων, σύγλινου και τυριών.
3. Χτυπάτε σε μπολ την κρέμα γάλακτος με τους κρόκους και το αλατοπίπερο. Μοιράζετε το μείγμα αυτό πάνω από τη γέμιση
στις τάρτες και ψήνετε στους 180 °C για 35’-40’, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια κάθε τάρτας και να ψηθούν οι σφολιάτες.
Tip. Αν θέλετε να φτιάξετε δική σας βάση, βρείτε τη βασική συνταγή της ζύμης για αλμυρές τάρτες πατώντας εδώ
δημοφιλές τώρα: