Microsoft: Βάζει τέλος στα passwords - Πώς θα μπαίνουν οι χρήστες στα Windows
Όπως ανακοίνωσε η Microsoft, ήδη σχεδόν το 100% των εργαζομένων της χρησιμοποιεί το νέο ασφαλέστερο σύστημα🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Τη δυνατότητα να καταργήσουν τους κωδικούς τους δίνει στους χρήστες η Microsoft και να τους αντικαταστήσουν με μια ειδική εφαρμογή ταυτοποίησης, που μπορούν να κατεβάσουν στο κινητό τους ή με κάποια άλλη λύση. Όπως ανακοίνωσε η Microsoft, ήδη σχεδόν το 100% των εργαζομένων της χρησιμοποιεί το νέο ασφαλέστερο σύστημα.
Η αμερικανική εταιρεία είχε επιτρέψει τον Μάρτιο στους επιχειρηματικούς μόνο χρήστες της να χρησιμοποιούν λογαριασμούς χωρίς passwords, ένα σύστημα που πλέον θα καταστεί ευρύτερα διαθέσιμο στους πάντες.
Πώς λειτουργεί το σύστημα
Όταν δίνεται στον χρήστη η δυνατότητα εισόδου (login) στον υπολογιστή του χωρίς κωδικό πρόσβασης, θα καλείται να δώσει το δακτυλικό αποτύπωμά του ή κάποιο άλλο χαρακτηριστικό ασφαλείας σε μια κινητή εφαρμογή (Microsoft Authenticator app), καταργώντας πλέον τα passwords που είναι δυνατό κακόβουλοι τρίτοι να μαντέψουν ή να υποκλέψουν.
Οι χρήστες των Windows, σύμφωνα με το BBC, θα συνεχίσουν να μπορούν να κάνουν γρήγορη είσοδο στον υπολογιστή τους π.χ. με κωδικό ΡΙΝ. Σε μερικές εξαιρέσεις (Office 2010, κονσόλες Xbox και Windows 8.1 ή προηγούμενα λειτουργικά συστήματα) θα συνεχίσει να χρειάζεται κωδικός πρόσβασης.
Υπάρχει σύστημα back-up για ασφάλεια
Σε περίπτωση που χαθεί η πρόσβαση στην εφαρμογή ταυτοποίησης, π.χ. λόγω κλοπής του κινητού τηλεφώνου του χρήστη, θα υπάρχει σύστημα «back-up», όπως η αναγνώριση προσώπου Windows Hello, κάποιο φυσικό κλειδί ασφαλείας ή η αποστολή κωδικών επαλήθευσης μέσω μηνύματος SMS ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Ο χρήστης μπορεί να «κατεβάσει» στο κινητό του την εφαρμογή Microsoft Authenticator από τη διεύθυνση:
Στη συνέχεια πρέπει να ενεργοποιήσει από την ιστοσελίδα του λογαριασμού του Microsoft τη δυνατότητα λογαριασμού χωρίς password, μέσω της διεύθυνσης:
Επίθεση με βιτριόλι: «Θα είμαι παρούσα σε κάθε συνεδρίαση»
Ο Μπογδάνος, το δεξιό ακροατήριο και η ήπια προσέγγιση του Μαξίμου
Και ιδιώτες γιατροί σε Κέντρα Υγείας και Πρωτοβάθμια - Έρχεται το νομοσχέδιο
Ξαναγράφεται ο φορολογικός χάρτης - τι αλλαγές έρχονται το επόμενο χρονικό διάστημα
Δολοφονία 21χρονου στην Κρήτη: Δίωξη για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση στον 54χρονο
ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία έστειλε κλήσεις για κακουργήματα και στους 13 βουλευτές της ΝΔ - Τι... πήρε πίσω μετά
Ντροπή: Γιατρός του ΕΣΥ κομπάζει ότι «τακτοποιεί» αδέσποτα και απειλεί εθελοντές
Αδέρφια παρίσταναν τους εμίρηδες και ζούσαν στη χλιδή: Πώς έγινε η απάτη των 21 εκατ. δολαρίων
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



