Οι συσκευές «βαμπίρ» που καταναλώνουν ρεύμα ακόμα και όταν είναι απενεργοποιημένες
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Με δεδομένη την αύξηση των τιμών του ρεύματος και της ακρίβειας που ταλανίζει τους πολίτες, η σωστή ενημέρωση σχετικά με την κατανάλωση των ηλεκτρικών συσκευών των κατοικιών είναι απαραίτητη για να γλιτώσει κανείς χρήματα. Καθοριστικό ρόλο παίζουν οι συσκευές που ακόμα κι όταν είναι απενεργοποιημένες, είναι κοστοβόρες για τον οικογενειακό προϋπολογισμό.
Πρόκειται για τις γνωστές συσκευές «βαμπίρ», οι οποίες όταν είναι standby καταναλώνουν πολύ περισσότερη ενέργεια.
Αυτές είναι οι συσκευές «βαμπίρ»
- Ανάμεσα στους «σιωπηλούς καταναλωτές» συγκαταλέγονται τα laptops, οι τηλεοράσεις και το router. Πιθανότατα είναι βολικό να είναι συνεχώς συνδεδεμένα, αλλά μόνο η τηλεόραση μπορεί να κοστίζει 30 ευρώ, παραπάνω, ετησίως.
- Άλλο ένα παράδειγμα είναι οι παιχνιδοκονσόλες, που σπαταλούν μέχρι και 15 ευρώ, ενώ ένας υπολογιστής άλλα 13.
Οι καταναλωτές πρέπει επίσης να δείχνουν προσοχή για:
- Φούρνο μικροκυμάτων - 19,45 ευρώ
- Πλυντήριο - 5,19 ευρώ
- Εκτυπωτή - 4,53 ευρώ
Μία λύση είναι η χρήση επεκτάσεων στις πρίζες, που έχουν αυτόματη ρύθμιση και κλείνουν το βράδυ. Να σημειωθεί πως το παραπάνω ποσά αφορούν το κόστος στη βρετανική αγορά ενέργειας και στη χώρα μας μπορεί να υπάρχουν αποκλίσεις.
Τρεις ακόμη προτάσεις για να κάνετε οικονομία
- Προσπαθήστε να μην υπερφορτίζετε άσκοπα το κινητό σας τηλέφωνο και τον φορητό σας υπολογιστή.
- Μόλις η συσκευή σας φορτιστεί, προσπαθήστε να συνηθίσετε να την αποσυνδέετε από την πρίζα.
- Η οικιακή οθόνη ενός έξυπνου μετρητή μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε πόση ενέργεια χρησιμοποιείτε σε διαφορετικές ώρες της ημέρας, ώστε να μπορείτε να δείτε πού σπαταλιέται ενέργεια.
Θάνατος Μαζωνάκη: Η ανατροπή με το κατηγορητήριο, όσα κατέγραψε το μηχάνημα στο ιατρείο και η «βροχή» καταγγελιών
Φοιτητικές εστίες Ιωαννίνων: «Ζούμε μέσα στη μούχλα» - Δύο ώρες ζεστό νερό, φίδια στα χόρτα και απειλή έξωσης για 40 ευρώ
Οι αστάθμητοι παράγοντες που ανησυχούν την κυβέρνηση: Τα ανοιχτά μέτωπα στο δρόμο προς τις κάλπες
Ο χακαρισμένος λογαριασμός του Θεοχάρη, οι δημοσκοπήσεις που όλοι περιμένουν και ο χειμώνας που μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




