• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Πρόεδρος πάνω από τον νόμο; Η απειλή Τραμπ για ισοπέδωση του Ιράν και καρέ-καρέ το «ναυάγιο» της διπλωματίαςΤο Ιράν αναβάθμισε τις πυραυλικές του εγκαταστάσεις: Το βίντεο των Φρουρών της ΕπανάστασηςΦρίκη στις ΗΠΑ: Ένοπλος σκότωσε οκτώ παιδιά στη ΛουιζιάναΤο Ιράν απορρίπτει τον β' γύρο συνομιλιών λόγω των «υπερβολικών απαιτήσεων των ΗΠΑ»
δημοφιλές τώρα: Market Pass: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι για το voucher τροφίμων
Homepage ┋   Τεχνολογία   ┋   30.05.2022 23:30
Newsroom
Newsroom

Διαδικτυακή πυραμίδα: Ο τρόπος δράσης της εταιρείας που έστησε την απάτη με τα likes - Εκτιμήσεις για τουλάχιστον 10.000 θύματα

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό   ┋

επόμενο άρθρο
Υπολογιστής / Unsplash
Υπολογιστής / Unsplash

Η μεγάλη διαδικτυακή απάτη με τη μορφή πυραμίδας, βρίσκεται πια στο «μικροσκόπιο» της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Πρόκειται για την πλατφόρμα που ζητούσε από χρήστες πληρωμή σε κρυπτονόμισμα και να ξεκινήσουν να κάνουν «Μου αρέσει» (likes) σε βίντεο στο YouTube, στο Facebook και στο TikTok, με αντάλλαγμα τον πολλαπλασιασμό των χρημάτων τους.

Χαρακτηριστικά, προγραμματιστής, ο οποίος αν και ήξερε ότι πρόκειται για πυραμίδα, πλήρωσε 22.000 ευρώ στην εταιρεία ποντάροντας στο εύκολο και γρήγορο κέρδος.

«Ξεκινάω και παίρνω το μεγαλύτερο πακέτο εγγραφής. Ήτανε 3.150 ευρώ και έπαιρνες πίσω 4.140 τον μήνα, ή 138 ευρώ την ημέρα, έκανες απόσβεση σε 22 μέρες. Αν έγραφες και άλλα άτομα έπαιρνες άλλα 450 ευρώ και ούτω καθεξής», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Γιάννης Διβραμίδης.

Ο προγραμματιστής έχασε τελικά 4.000 ευρώ από τα συνολικά 22.000 ευρώ που είχε δώσει. Και αυτό διότι η πλατφόρμα έκλεισε αιφνιδίως στις 18 Μαΐου, με αποτέλεσμα χιλιάδες πολίτες να χάσουν τα χρήματά τους.

Οι πολίτες που συμμετείχαν στην πυραμίδα υπολογίζονται σε 13.000, εκ των οποίων εκτιμάται ότι οι 10.000 έχασαν τα χρήματά τους. Οι Αρχές υπολογίζουν πως ο μέσος όρος των χρημάτων που έχασε ο κάθε χρήστης ανέρχεται στα 500 ευρώ, όπως μεταδίδει το ίδιο μέσο.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίζει πλέον δικογραφία και αναζητά τους «εγκεφάλους» της απάτης.

Σημειώνεται, πάντως, πως ο σέρβερ της εταιρείας βρίσκεται στη Σιγκαπούρη, ωστόσο, δεν αποκλείεται να διαπιστωθεί εμπλοκή Ελλήνων στην υπόθεση.

Διαβάστε ακόμη

Σφοδρή επίθεση Τραμπ στο Ιράν: «Τέλος το καλό παιδί» - Στέλνει διαπραγματευτές στο Πακιστάν

Παράσυρση 16χρονης στη Λιοσίων: Συνελήφθη ο οδηγός της μηχανής - Το χρονικό της υπόθεσης

«Θα εμπλακούν και άλλα πρόσωπα» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας της 19χρονης Μυρτώς

Ο Μακρόν στην Αθήνα: Ανανεώνεται η συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας σε ασφάλεια, άμυνα - Τι θα συζητήσουν με Μητσοτάκη

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • χάκερ
  • ηλεκτρονική απάτη
  • ειδήσεις τώρα
  • χρήματα
  • απάτη
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr