• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Κακοκαιρία Byron: Βροχές και καταιγίδες και σήμερα - Κεντρική Μακεδονία και Δωδεκάνησα στο επίκεντροΏρα αποφάσεων για το έργο «φάντασμα» Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα - «Αγκάθι» η χρηματοδότησηΑυτά είναι τα ακριβά φάρμακα που θα διατίθενται και σε ιδιωτικά φαρμακεία από τον ΙανουάριοΚλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες με 6.000 τρακτέρ στους δρόμους - Πώς απαντά η κυβέρνηση
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Τεχνολογία   ┋   15.05.2023 19:33
Newsroom
Newsroom

Στα χέρια της Microsoft η Activision Blizzard και τα διαμάντια της «Call of Duty» και «World of Worcraft» - Με ποσό που θα ζάλιζε και τον Μασκ

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
AP Photo/Virginia Mayo
AP Photo/Virginia Mayo

Την εξαγορά της Activision Blizzard, δημιουργού του Call of Duty και του World of Worcraft από τη Microsoft, ύψους 69 δισ. δολαρίων ενέκρινε η ΕΕ σε μια κίνηση που φέρνει τις Βρυξέλλες σε αντιπαράθεση με τη βρετανική πλευρά σχετικά με τη μεγαλεπήβολη συμφωνία για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Η ΕΕ αποδέχθηκε τις παραχωρήσεις της Microsoft για το cloud gaming, το ίδιο πρόβλημα που οδήγησε την Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών να μπλοκάρει τη συναλλαγή τον περασμένο μήνα. Η προτεινόμενη συμφωνία θα έφερνε σε επαφή τη Microsoft, την κατασκευάστρια εταιρεία της κονσόλας Xbox, με την εταιρεία ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών που βρίσκεται πίσω από τίτλους όπως το World of Warcraft, το Hearthstone, το Candy Crush Saga και το Overwatch.

Η κίνηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του εκτελεστικού βραχίονα του μπλοκ, θα αναζωπυρώσει τις ελπίδες της Microsoft για τη συμφωνία, καθώς ετοιμάζεται να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης της CMA. Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου στις ΗΠΑ έχει επίσης ταχθεί κατά της εξαγοράς και υποβάλλει μήνυση για να την εμποδίσει.

Η προκαταρκτική έρευνα της Επιτροπής είχε διαπιστώσει ότι η συμφωνία θα μπορούσε να βλάψει τον ανταγωνισμό στον τομέα του cloud gaming, που επιτρέπει στους χρήστες να μεταδίδουν βιντεοπαιχνίδια αποθηκευμένα σε απομακρυσμένους διακομιστές στις συσκευές τους, καθώς και στην προμήθεια ανταγωνιστικών λειτουργικών συστημάτων PC. Ωστόσο, η Επιτροπή δήλωσε τη Δευτέρα ότι αποδέχτηκε τα προτεινόμενα διορθωτικά μέτρα της Microsoft, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης δωρεάν άδειας στους παρόχους υπηρεσιών cloud gaming για να επιτρέπουν στους Ευρωπαίους παίκτες να μεταδίδουν μέσω streaming οποιαδήποτε παιχνίδια της Activision Blizzard για PC και κονσόλες.

«Οι δεσμεύσεις αυτές αντιμετωπίζουν πλήρως τις ανησυχίες για τον ανταγωνισμό που διαπίστωσε η Επιτροπή και αποτελούν σημαντική βελτίωση για τη ροή παιχνιδιών στο cloud σε σύγκριση με την τρέχουσα κατάσταση», δήλωσε η Επιτροπή, σύμφωνα με τον Guardian, αναφέροντας το γεγονός ότι η Activision Blizzard δεν χορηγεί επί του παρόντος άδεια χρήσης των παιχνιδιών της σε υπηρεσίες ροής παιχνιδιών στο cloud.

Η απόφαση της ΕΕ θα βοηθήσει τη Microsoft εάν η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας καταφέρει να ανατρέψει την CMA στο Εφετείο Ανταγωνισμού, δήλωσε η Anne Witt, καθηγήτρια αντιμονοπωλιακού δικαίου στη σχολή επιχειρήσεων EDHEC στη Γαλλία. Διαφορετικά, η ένσταση του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσε ακόμη να επιβάλει την εγκατάλειψη της συναλλαγής, πρόσθεσε η Witt.

«Έχει σημασία αν καταφέρουν να ανατρέψουν την απόφαση στο βρετανικό Εφετείο Ανταγωνισμού. Αλλά αν η Microsoft χάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο, το παιχνίδι εξακολουθεί να έχει τελειώσει, εκτός αν η Microsoft αποφασίσει να αποσυρθεί από την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου», δήλωσε.

Η FTC επιδιώκει να εμποδίσει την εξαγορά της Activision, αν και ορισμένοι νομικοί εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν ότι, με βάση το ιστορικό προηγούμενο, η FTC μπορεί να δυσκολευτεί να επικρατήσει έναντι της Microsoft.

Η Activision ανέφερε ότι η αντίρρηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσε να καταστρέψει τη συμφωνία σε μια ανακοίνωση προς τους μετόχους τον Μάρτιο, στην οποία ανέφερε ότι η συναλλαγή θα μπορούσε να τερματιστεί εάν «έχει ληφθεί οποιαδήποτε ενέργεια από οποιαδήποτε κυβερνητική αρχή αρμόδιας δικαιοδοσίας, η οποία ... απαγορεύει, καθιστά παράνομη ή απαγορεύει την ολοκλήρωση της συγχώνευσης και έχει καταστεί οριστική και μη εφέσιμη».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

  • ΟΣΕ: Ζήτησε να κινηθούν τα τρένα σε μονή γραμμή ακόμα και στο σημείο της τραγωδίας των Τεμπών - Σε απεργία οι μηχανοδηγοί
  • Εκλογές Τουρκία: Δεύτερος γύρος και επίσημα - Τα τελικά ποσοστά Ερντογάν, Κιλιτσντάρογλου, Ογάν
  • Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ: Άρπαξαν από αυτοκίνητο των ΕΛΤΑ βαλίτσες γεμάτες με διαβατήρια πολιτών
  • Εκλογές 2023 και... τεχνητή νοημοσύνη: Το ΑΠΘ ανέλυσε... συναισθηματικά τα πολιτικά tweets και «δείχνει» τον νικητή
  • Κομισιόν για Ελλάδα: Προβλέπει ανάπτυξη 2,4% και πληθωρισμό 4,2% τo 2023
Διαβάστε ακόμη

Τσίπρας: Σχέδιο «αυτοοργάνωσης» και βολές στους πρώην υπουργούς του - Τα κρίσιμα ερωτήματα για την επόμενη μέρα

Αυτά είναι τα ακριβά φάρμακα που θα διατίθενται και σε ιδιωτικά φαρμακεία από τον Ιανουάριο

Ώρα αποφάσεων για το έργο «φάντασμα» Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα - «Αγκάθι» η χρηματοδότηση

Δώρο Χριστουγέννων για όλους; Παλιά ιστορία που πονάει – Πώς καθιερώθηκε

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • ειδήσεις τώρα
  • εξαγορά
  • Microsoft
  • Ευρωπαϊκή Ένωση
  • αγορά
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr