• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Συναγερμός στο Καματερό: Μεθυσμένος 48χρονος άνδρας κυνήγησε ανήλικες με μαχαίριΚλιμακώνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις: Έφτασαν τα τρακτέρ στον Βόλο - Αποκλεισμός του λιμανιού από στεριά και θάλασσαΦλωρίδης στο OPEN: Οι αγρότες βγήκαν στους δρόμους χωρίς να έχουν καταλήξει τι θέλουν
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Τεχνολογία   ┋   13.06.2023 00:30
Newsroom
Newsroom

Η Δανία θέλει να περιορίσει τη συλλογή προσωπικών δεδομένων παιδιών από Google και Meta

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
(Unsplash)
(Unsplash)

Η Δανία σχεδιάζει να αυξήσει το όριο ηλικίας για τη συλλογή προσωπικών δεδομένων παιδιών από τους τεχνολογικούς κολοσσούς όπως η Google, η Snapchat και η Meta, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η μαζική συγκέντρωση δεδομένων νεαρών χρηστών.

Στόχος είναι να αυξηθεί μεταξύ των 15 και 16 ετών η ηλικία κατά την οποία τα παιδιά μπορούν να συναινούν για τον διαμοιρασμό προσωπικών δεδομένων με τις εταιρίες τεχνολογίας, από το όριο των 13 ετών σήμερα. Οι εταιρία θα απαιτούν επίσης γονική συναίνεση για να χρησιμοποιούν στοιχεία παιδιών μικρότερης από αυτή ηλικίας.

«Οι τεχνολογικοί κολοσσοί πρέπει να αναλάβουν μεγαλύτερη ευθύνη», δήλωσε ο υπουργός αρμόδιος για τις επιχειρήσεις Μόρτεν Μπόντσκοβ καθώς η κυβέρνηση παρουσίασε πρωτοβουλίες για να περιοριστεί η επιρροή μεγάλων τεχνολογικών εταιριών.

«Πρέπει να δώσουμε τέλος στους αδιαφανείς αλγορίθμους τους, που χρησιμοποιούν τρελές μεθόδους για να κρατούν τα παιδιά και τους ενήλικες μπροστά από την οθόνη και να αντλούν απίστευτο όγκο προσωπικών πληροφοριών».

Το βήμα αυτό γίνεται ενώ η Γερμανία έθεσε όριο ηλικίας τα 16 έτη, ενώ άλλες ευρωπαϊκές χώρες, από την Ουγγαρία έως τη Λιθουανία και την Ολλανδία, επεξεργάζονται αντίστοιχους νόμους.

Οι ΗΠΑ επεξεργάζονται νομοσχέδιο για τα προσωπικά δεδομένα στο Διαδίκτυο, που θα μπορούσε να απαγορεύσει από τις εταιρίες να συλλέγουν προσωπικές πληροφορίες για χρήστες ηλικίας 16 ετών ή νεότερους χωρίς συναίνεση και να απαιτούν από τις εταιρίες να επιτρέπουν σε νεαρούς χρήστες να διαγράφουν προσωπικές τους πληροφορίες.

Οι πρωτοβουλίες αυτές, που στόχος είναι να ψηφιστούν αργότερα φέτος, βασίζονται σε συστάσεις ομάδας ειδικών. Θα επιδιώξουν επίσης να εισαγάγουν μέτρα για την εξακρίβωση της ηλικίας σε ιστοσελίδες και εφαρμογές προκειμένου να μένουν τα παιδιά μακριά από ευαίσθητο περιεχόμενο, όπως η πορνογραφία ή τα βίντεο με σκηνές πολέμου, ανέφερε το υπουργείο Επιχειρήσεων σε ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμη

Η επίθεση των γαλάζιων βουλευτών κατά του ΥΠΑΑΤ για το «Μέτρο 23», το φρέσκο γάλα του Σαμαρά ο Νικολόπουλος που στέκεται πίσω από τον Σαμαρά

Αποκλεισμένο το λιμάνι του Βόλου από στεριά και θάλασσα – «Παρέλαση» αγροτών με τρακτέρ και ψαράδων με καΐκια

Επίδομα θέρμανσης: Πότε πληρώνεται η προκαταβολή - Οι δικαιούχοι

Τέλος τα social media για τα παιδιά από σήμερα στην Αυστραλία - Οι ειδικοί προειδοποιούν για «πολλά λάθη»

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ειδήσεις τώρα
  • Δανία
  • google
  • meta
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr