• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Τραγωδία ανοιχτά της Κρήτης: 17 πρόσφυγες και μετανάστες νεκροί σε ναυάγιοΚέλογκ: «Πραγματικά κοντά» βρίσκεται μια ειρηνευτική συμφωνία για την Ουκρανία - Τα 2 εμπόδιαΠροβλήματα στην Κεντρική Μακεδονία λόγω κακοκαιρίας - Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορίαΤέλος εποχής για τα τρόλεϊ: Με μικροένταση ξεκίνησε το «ξήλωμα» του δικτύου στον Πειραιά
δημοφιλές τώρα: Αυγή: Παραιτήθηκε ο διευθυντής μετά το πρωτοσέλιδο - «Δεν απηχεί τις απόψεις μας» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
Homepage ┋   Τεχνολογία   ┋   21.03.2019 21:06
Newsroom
Newsroom

Facebook: Εκτέθηκαν εκατομμύρια κωδικοί - Αποθηκεύτηκαν χωρίς κρυπτογράφηση

Ήταν έκθετοι για αρκετό καιρό στους εσωτερικούς διακομιστές

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό   ┋

επόμενο άρθρο
(AP)
(AP)

Το Facebook παραδέχτηκε σήμερα ότι οι κωδικοί πρόσβασης εκατομμυρίων χρηστών του είχαν αποθηκευτεί στους εσωτερικούς διακομιστές του χωρίς κρυπτογράφηση και ήταν επομένως εκτεθειμένοι σε χιλιάδες υπαλλήλους της εταιρείας, διαβεβαιώνοντας όμως ότι το πρόβλημα έχει πλέον λυθεί.

Οι κωδικοί, ορισμένοι εκ των οποίων χρονολογούνται από το 2012, ήταν προσβάσιμοι σε σχεδόν 20.000 υπαλλήλους της εταιρείας, σύμφωνα με το μπλογκ KrebsOnSecurity που ασχολείται με θέματα ασφαλείας στο διαδίκτυο και αποκάλυψε πρώτο την υπόθεση.

Το μπλογκ, επικαλούμενο ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας, ανέφερε ότι από την εσωτερική έρευνα φαίνεται πως είχαν αποθηκευτεί χωρίς κρυπογράφηση, σε απλό κείμενο, οι κωδικοί 200-600 εκατομμυρίων χρηστών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ το πρόβλημα διαπιστώθηκε τον Ιανουάριο, στο πλαίσιο ενός συνηθισμένου ελέγχου ασφαλείας. Οι περισσότεροι από τους κωδικούς ανήκαν σε χρήστες του Facebook Lite, μιας εκδοχής του app της πλατφόρμας η οποία χρησιμοποιείται κυρίως από ανθρώπους σε περιοχές με χαμηλής ταχύτητας Ίντερνετ.

Η εταιρεία διαβεβαίωσε ότι θα ενημερώσει όλους αυτούς τους χρήστες του Facebook Lite, αλλά και όσους χρησιμοποιούν το Facebook και το Instagram.

«Για να είμαστε ξεκάθαροι: αυτούς τους κωδικούς δεν τους είδε ποτέ κανένας εκτός του Facebook και δεν βρήκαμε τίποτα μέχρι σήμερα που να υποδηλώνει ότι κάποιος εκ των έσω τους χρησιμοποίησε καταχρηστικά», τόνισε στην ανακοίνωσή της.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικούς μήνες το Facebook είχε παραδεχτεί ότι κυβερνοπειρατές απέκτησαν πρόσβαση στους λογαριασμούς δεκάδων εκατομμυρίων χρηστών εξαιτίας ενός προβλήματος ασφαλείας.

Διαβάστε ακόμη

Ο Ζελένσκι στρέφεται στους Ευρωπαίους μετά τις άκαρπες συνομιλίες στο Μαϊάμι - Τι τον προβληματίζει

Συγκλονίζει ο Πάνος Ρούτσι: Ο αγώνας δεν σταματάει - «Δεν έχουμε προλάβει να πενθήσουμε, δεν αντέχω να είμαι στην εκταφή»

Μαρουσάκης: Έρχεται ο «Ωμέγα Εμποδιστής» για ήπιες ημέρες - Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα

Όλο το Χόλυγουντ «στα χέρια» του Netflix μετά την εξαγορά της Warner - Τι ακριβώς αγόρασε;

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Facebook
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr