• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Σεισμός τώρα: 4,2 Ρίχτερ ανάμεσα σε Κρήτη και ΑντικύθηραΕΛΑΣ: Εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση που «ξάφριζε» κατοικίες σε όλη τη χώρα - 12 συλλήψειςΜαζική κλιμάκωση από τους αγρότες: Ένταση σε αεροδρόμια και τελωνεία - Νέα μπλόκα από Δευτέρα και κυβέρνηση σε… σκληρή γραμμήΆνω Λιόσια: Εγκατέλειψε τη 2χρονη ανιψιά του σε κλεμμένο ΙΧ ενώ τον καταδίωκε η ΕΛΑΣ
δημοφιλές τώρα: Βρες σε ποια χώρα βρίσκεται η πόλη: Μπορείς το 10/10 στο κουίζ γεωγραφίας που οι μισοί Έλληνες...
Homepage ┋   Τεχνολογία   ┋   03.11.2023 19:10
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Καταργείται η ψηφιακή γραφειοκρατία📌 Το σχέδιο για την «Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας»📌 Έρχεται και ο Προσωπικός Αριθμός

Η τεχνητή νοημοσύνη «πάει» στο gov.gr: Έρχεται ο ψηφιακός βοηθός και ο προσωπικός αριθμός

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο  
Gov.gr Wallet /ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI
Gov.gr Wallet /ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης οι πολίτες που θα μπαίνουν στο gov.gr θα μπορούν να βρουν αυτό που ακριβώς ψάχνουν εύκολα και γρήγορα. Ο ψηφιακός βοηθός σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου θα παρουσιαστεί σε 15 μέρες στο κοινό.

Καταργείται η ψηφιακή γραφειοκρατία

Για εξεύρεση λύσεων και υλοποιήσεις που «τρέχουν» ήδη αυτή τη στιγμή, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες και οι διαδικασίες του δημοσίου να ολοκληρώνονται από το ίδιο το δημόσιο, έκανε λόγο μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο υπουργός, ώστε να μη διαιωνίζονται ανορθολογικές καταστάσεις. Σημείωσε, μάλιστα, ότι με το νέο wallet δεν θα χρειάζεται «να εκδίδουμε πιστοποιητικά από το δημόσιο για το δημόσιο», αλλά ούτε καν να διακινούμε ψηφιακά τα ίδια έγγραφα.

Όπως εξήγησε ο κ. Παπαστεργίου, με το νέο Wallet ο πολίτης θα δίνει απλά την έγκρισή του, ώστε η κάθε υπηρεσία ή φορέας να έχει πρόσβαση σε συγκεκριμένα στοιχεία που ζητούνται τη δεδομένη χρονική στιγμή, προκειμένου να ολοκληρωθεί η απαιτούμενη διαδικασία, όπως για παράδειγμα να κάνει μια νέα σύνδεση τηλεφώνου σε κάποια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας. Τόνισε δε, ότι θα πρόκειται για μια απλή διαδικασία, όπως αντίστοιχα θα είναι και ο ψηφιακός βοηθός, καθώς η «τεχνολογία θα πρέπει να είναι συμπεριληπτική και να μην αφήνει κανέναν πίσω».

Το σχέδιο για την «Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας»

Ιδιαίτερη έμφαση στη λέξη «εμπιστοσύνη» έδωσε ο κ. Παπαστεργίου, μιλώντας για τον κρίσιμο τομέα της Κυβερνοασφάλειας, και αναφέρθηκε στην υλοποίηση μιας εθνικής στρατηγικής σύμφωνα με τις εθνικές ανάγκες και τις ευρωπαϊκές δεσμεύσεις.

Η νέα δομή που θα δημιουργηθεί με το σχετικό νομοσχέδιο θα αναλάβει να συντονίζει, να εφαρμόζει και να κάνει και ελέγχους, ώστε να «αρχίσουμε όλοι σε αυτό το νέο ψηφιακό κόσμο να νιώθουμε πολύ πιο ασφαλείς», τόνισε.

Σημείωσε, επίσης, ότι με την εφαρμογή της νέας οδηγίας, NIS2, από τους 70 φορείς που εποπτεύονται σήμερα, η ομπρέλα θα ανοίξει σε περισσότερους από 2.000 φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Έρχεται και ο Προσωπικός Αριθμός

Όσο για τον πολυαναμενόμενο προσωπικό αριθμό, που θα αντικαταστήσει αριθμό ταυτότητας, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και αριθμό μητρώου πολιτών, ο υπουργός πρόσθεσε τέλος ότι διαδικασίες προχωρούν γρήγορα και υπολογίζεται ότι θα έχουν τελειώσει μέχρι το τέλος του έτους.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Κραυγή απόγνωσης Έλληνα κτηνοτρόφου στο OPEN: «Ποια φέτα; Σε λίγο δε θα έχουμε γάλα ούτε για γιαούρτι»

Δύσκολες ώρες για τον πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ - Ακρωτηριάστηκε το πόδι του και νοσηλεύεται στην εντατική

Κλήρωση Μουντιάλ 2026: Οι 12 όμιλοι για το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού του καλοκαιριού

«Η Τουρκία εγκαταλείπει τα S-400 και ξεκινάει να προμηθεύεται F-35», λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ειδήσεις τώρα
  • τεχνητή νοημοσύνη
  • gov.gr
  • υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr