Δύο σεισμοί μέσα σε λίγα λεπτά στη Ραφήνα – Αισθητοί σε πολλές περιοχές της Αττικής
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Όλυμπος: Εντοπίστηκε από τις ομάδες διάσωσης ο ορειβάτης που είχε εγκλωβιστείΚυριακή με ανοιχτά μαγαζιά: Κοσμοπλημμύρα στο κέντρο της Αθήνας για τα δώρα των εορτώνΠέθανε η συγγραφέας Ντόρα Γιαννακοπούλου – Είχε γράψει την «Πρόβα νυφικού» και τον «Μεγάλο θυμό»«Χτύπημα για την τρομοκράτησή μας»: Τι καταγγέλλει η Μαρία Καρυστιανού μετά τον έλεγχο στα γραφεία του Συλλόγου Θυμάτων των Τεμπών
δημοφιλές τώρα: Σεισμός στη Ραφήνα – Έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Αττικής
Homepage ┋   Τεχνολογία   ┋   21.08.2024 22:23
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Τι ανακάλυψαν οι Ινδοί επιστήμονες📌 Ήταν συναρπαστικές στιγμές

Σημαντική ανακάλυψη για τη Σελήνη - Βρέθηκε αρχαίος ωκεανός μάγματος στον νότιο πόλο

Τι ανακάλυψαν οι Ινδοί επιστήμονες

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο
Η Σελήνη σε λεπτομερή αποτύπωση / Instagram / cosmic_background
Η Σελήνη σε λεπτομερή αποτύπωση / Instagram / cosmic_background

Ο νότιος πόλος της Σελήνης ήταν κάποτε καλυμμένος από έναν ωκεανό υγρού λιωμένου πετρώματος, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Μάλιστα τα ευρήματά τους επιβεβαιώνουν τη θεωρία ότι το μάγμα σχημάτισε την επιφάνεια της Σελήνης πριν από περίπου 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια.

Τι ανακάλυψαν οι Ινδοί επιστήμονες

Σύμφωνα με το BBC, στοιχεία που αποδεικνύουν την ύπαρξη του ωκεανού βρέθηκαν από την ιστορική αποστολή Chandrayaan-3 της Ινδίας που προσεδαφίστηκε στο νότιο πόλο τον Αύγουστο toy 2023. Η αποστολή εξερεύνησε αυτή την απομονωμένη και μυστηριώδη περιοχή στην οποία κανένα σκάφος δεν είχε προσεληνωθεί μέχρι τώρα.

Τα ευρήματα των επιστημόνων ενισχύουν την άποψη που ονομάζεται «θεωρία του Ωκεανού του Σεληνιακού Μάγματος» και αναφέρεται στον σχηματισμό της Σελήνης.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι όταν σχηματίστηκε η Σελήνη πριν από 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια, άρχισε να ψύχεται και ένα ελαφρύτερο ορυκτό επέπλευσε στην επιφάνειά της. Έτσι ο σιδηρούχος ανορθότης - ή λιωμένος βράχος - σχημάτισε την επιφάνεια της Σελήνης.

Η ομάδα που βρίσκεται πίσω από τα νέα ευρήματα βρήκε ενδείξεις σιδηρούχου ανορθοζίτη στον νότιο πόλο της Σελήνης.
«Η θεωρία της πρώιμης εξέλιξης της Σελήνης γίνεται πολύ πιο ισχυρή υπό το πρίσμα των παρατηρήσεών μας», δήλωσε ο δρ Santosh Vadawale από το Εργαστήριο Φυσικών Ερευνών, ο οποίος είναι συν-συγγραφέας της εργασίας που δημοσιεύθηκε στο Nature την Τετάρτη.

Πριν από την αποστολή της Ινδίας, οι κύριες ενδείξεις για ωκεανούς μάγματος είχαν βρεθεί στα μεσαία γεωγραφικά πλάτη της Σελήνης στο πλαίσιο του προγράμματος Απόλλων.

ISRO

Ήταν συναρπαστικές στιγμές

Ο καθηγητής Vandawale και η ομάδα του βρίσκονταν στον έλεγχο της αποστολής κατά τη διάρκεια του Chandrayaan-3. «Ήταν πραγματικά συναρπαστικές στιγμές. Το να κάθεσαι στην αίθουσα ελέγχου, να μετακινείς το ρόβερ στη σεληνιακή επιφάνεια - ήταν πραγματικά μια εμπειρία που βιώνεις μία φορά στη ζωή σου», λέει ο καθηγητής Vadawale.

Το ρόβερ Pragyaan της ινδικής αποστολής περιπλανήθηκε στη σεληνιακή επιφάνεια για 10 ημέρες, ενώ ο καθηγητής Vadawale και οι συνάδελφοί του εργάζονταν όλο το εικοσιτετράωρο δίνοντάς του οδηγίες για τη συλλογή δεδομένων.

Το ρομπότ κατασκευάστηκε για να αντέχει τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας μεταξύ 70C και -10C και μπορούσε να λαμβάνει μόνο του αποφάσεις για το πώς να πλοηγείται στην ανώμαλη και σκονισμένη σεληνιακή επιφάνεια.Η ομάδα των επιστημόνων βρήκε επίσης στοιχεία για τη συντριβή ενός τεράστιου μετεωρίτη στην περιοχή πριν από τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Η Γαλλία βγαίνει μπροστά για την ειρήνη στην Ουκρανία: Οι πρωτοβουλίες Μακρόν για στρατιωτική αυτονομία στην Ευρώπη

«Χτύπημα για την τρομοκράτησή μας»: Τι καταγγέλλει η Μαρία Καρυστιανού μετά τον έλεγχο στα γραφεία του Συλλόγου Θυμάτων των Τεμπών

Από το Χαλιφάτο στο διαδίκτυο: Η «ψηφιακή γενιά των λύκων» και το νέο, τρομακτικό, πρόσωπο του ISIS

Οικογένεια Μπέκαμ: Unfollow στα social media – Νέα ένταση στις σχέσεις με τον Μπρούκλιν

επόμενο άρθρο
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr