Πώς ένας αγώνας «ένωσε» Σλοβενία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Κροατία
Σπουδαστές επαγγελματικών σχολών διαγωνίστηκαν με τη βοήθεια του ήλιου🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Αγώνας ταχύτητας πρωτότυπων ηλιακών οχημάτων που κατασκεύασαν σπουδαστές επαγγελματικών σχολών από την Κροατία, τη Σλοβενία και τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, πραγματοποιήθηκε στην κροατική πόλη Σίσακ, περίπου πενήντα χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ζάγκρεμπ.
Στον αγώνα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, συμμετείχαν 23 ηλιακά αυτοκίνητα, οι οδηγοί των οποίων πρόσφεραν θέαμα και ανέβασαν την αδρεναλίνη στα... ύψη, μεταδίδουν τα κροατικά μέσα ενημέρωσης.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Κροατίας, Τόμισλαβ Τσόριτς δήλωσε ότι η κροατική κυβέρνηση θα προσφέρει μεγαλύτερη χρηματοδοτική στήριξη στη συγκεκριμένη διοργάνωση, αλλά και σε παρόμοιες, καθώς, όπως είπε, αποτελούν βήματα καινοτομίας και αξιοποίησης νέων τεχνολογιών και εναλλακτικών μορφών ενέργειας.
Η διεξαγωγή του αγώνα ηλιακών αυτοκινήτων SOELA είναι παράδειγμα για τον τρόπο με τον οποίο η εκπαίδευση πρέπει να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται μέσω έργων, δήλωσε ο επικεφαλής της Τεχνικής Σχολής του Σίσακ, Ντάβορ Μάλοβιτς.
Στη διάρκεια του αγώνα πραγματοποιήθηκε, επίσης, η πέμπτη έκθεση ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων, με περίπου 20 ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα διαθέσιμα στην κροατική αγορά.
«Έτοιμη η Ελλάδα να συνδράμει»: Ο Μητσοτάκης μίλησε με τον Νετανιάχου και τον πρόεδρο του Λιβάνου
«Τον μαχαίρωσα στην πλάτη»: Δολοφόνος γελά λίγο μετά την εν ψυχρώ δολοφονία φοιτητή
Γλέντι εκτός ελέγχου στην Εύβοια: Ξέμειναν από πιάτα και έσπαγαν λεκάνες με ηλεκτρικό τρυπάνι
Πώς είναι να ανακαινίζεις σπίτι 500 ετών; Το δηλητήριο, τα σάπια υλικά και ο απολιθωμένος αρουραίος
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




