• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Τραγωδία στο νοσοκομείο Μεσολογγίου: Αναισθησιολόγος ξεψύχησε στο δωμάτιο εφημερίαςΙός Δυτικού Νείλου: Γιατί «χτυπά» την Ανατολική Αττική, η πιθανή σύνδεση με τον Daniel και τα συμπτώματα«Red Code» σε Κρήτη, Δωδεκάνησα και Β. Αιγαίο - Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριοΑπάντηση ΥΠΕΞ στην Τουρκία για το βιομηχανικό χωροταξικό: «Αβάσιμος και απαράδεκτος ισχυρισμός»
δημοφιλές τώρα: «Αυλαία» για τον Ισπανό αγνοούμενο στην Πύλο: Τέλος στις έρευνες εντοπισμού του επιχειρηματία
Homepage ┋   Τεχνολογία   ┋   21.09.2019 19:04
Newsroom
Newsroom

Facebook: Νέα διαρροή δεδομένων - Μπλόκαρε δεκάδες χιλιάδες εφαρμογές

Οι έρευνες της πλατφόρμας για να περιορίσει τέτοια περιστατικά συνεχίζονται

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό   ┋

Facebook/pexels.com
Facebook/pexels.com
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά διαρροής προσωπικών δεδομένων στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook. Όπως ανακοίνωσε το μέσο την περασμένη Παρασκευή, αναστέλλει τη λειτουργία δεκάδων χιλιάδων εφαρμογών από την πλατφόρμα του, για λόγους προστασίας της ιδιωτικής ζωής των χρηστών του. 

Η τελευταία αυτή εξέλιξη προέκυψε μετά από συνεχείς και ενδελεχείς έρευνες του μέσου για το πώς οι προγραμματιστές χρησιμοποιούν δεδομένα, έρευνες που η εταιρεία ξεκίνησε μετά το διαβόητο σκάνδαλο «Cambridge Analytica», το οποίο ξέσπασε τον Μάρτιο του 2018. 

Η εταιρεία σημειώνει πως οι δεκάδες χιλιάδες εφαρμογές που έχει αφαιρέσει προέρχονται από μόλις 400 προγραμματιστές και συμπληρώνει πως έχουν διερευνηθεί εκατομμύρια ακόμη. Η επανεξέταση συνεχίζεται και σε αυτή συμμετέχουν εκατοντάδες δικηγόροι, εξωτερικοί ερευνητές, επιστήμονες δεδομένων, μηχανικοί και ομάδες στο Facebook.

Ανάμεσα σε άλλες εφαρμογές που μπλόκαρε το μέσο, βρίσκεται και μία ονόματι «myPersonality», που αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τον έλεγχο της πλατφόρμας και σύμφωνα με πληροφορίες μοιράστηκε προσωπικά δεδομένα χρηστών με ερευνητές και εταιρείες. Το Facebook προχώρησε επίσης σε νομικές ενέργειες εναντίον των εταιρειών «LionMobi» και «JediMobi», που χρησιμοποίησαν εφαρμογές για να μολύνουν χρήστες τηλεφώνων με κακόβουλο λογισμικό και εναντίον δύο Ουκρανών για τη χρήση κουίζ, με στόχο να υποκλέψουν δεδομένα χρηστών από το Facebook. 

Διαβάστε ακόμη

Ψέματα, αγνόηση εντολών, κυβερνοεπιθέσεις: Απότομη αύξηση περιστατικών «ανταρσίας» της ΑΙ

«Άξιζε τον κόπο»: Σκότωσε τον 11 μηνών γιο της με σφαίρα στο κεφάλι για να μην πάρει την επιμέλεια ο πατέρας

Ιός Δυτικού Νείλου: Γιατί «χτυπά» την Ανατολική Αττική, η πιθανή σύνδεση με τον Daniel και τα συμπτώματα

Ο Σαμαράς χτίζει το επόμενο βήμα: Οι κινήσεις για το νέο κόμμα, τα πρόσωπα και η δύσκολη εξίσωση για τη ΝΔ

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • εφαρμογές
  • Cambridge Analytica
  • Facebook
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr