• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Αγωνία στις Σέρρες: Εντοπίστηκε το αυτοκίνητο του αγνοούμενου διοικητή του Πυροσβεστικού κλιμακίου Άνω Ποροΐων«Ζεσταίνουν» τις μηχανές οι αγρότες: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις - Νέοι αποκλεισμοί το ΣάββατοΣοκαριστικό τροχαίο στην Ιαπωνία: Πύρινη κόλαση από καραμπόλα 50 οχημάτων – Ένας νεκρός και 26 τραυματίεςΤραμπ: «Ο Ζελένσκι δεν έχει τίποτα μέχρι να το εγκρίνω εγώ» - Τι είπε για τη συνάντησή τους
δημοφιλές τώρα: Επίθεση με μαχαίρι στο μετρό του Παρισιού: Τρεις γυναίκες τραυματίστηκαν – Συνελήφθη ο δράστης
Homepage ┋   Τεχνολογία   ┋   25.08.2021 13:00
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Δεν υπάρχει μέλλον για τα οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Κατά 60%-68% λιγότερο ρυπογόνα από τα συμβατικά

Μια νέα μελέτη του Διεθνούς Συμβουλίου για τις Μεταφορές κατέδειξε ότι δεν υπάρχει μέλλον για τα οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, εάν θέλουμε πραγματικά να απαλλαγούμε από τον άνθρακα

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
(ΑΠΕ)
(ΑΠΕ)

Μια νέα μελέτη του Διεθνούς Συμβουλίου για τις Μεταφορές, η οποία εξέτασε τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τα επιβατικά οχήματα, δείχνει ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι λιγότερα ρυπογόνα από τα συμβατικά που φέρουν κινητήρες εσωτερικής καύσης. 

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ και σύμφωνα με τη μελέτη, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο μεσαίου μεγέθους έχει 60%-68% χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε σχέση με ένα αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Η ολοκληρωμένη μελέτη συγκρίνει τις εκπομπές άνθρακα καθ' όλη τη διάρκεια λειτουργίας όλων των τύπων αυτοκινήτων στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ινδία. Βάση αυτής, στην Ευρώπη οι εκπομπές ρύπων είναι 66%-69% χαμηλότερες από ένα παρόμοιο βενζινοκίνητο αυτοκίνητο. Στις ΗΠΑ, αυτό το εύρος είναι 60%-68%, στην Κίνα είναι 37%-45% και στην Ινδία είναι 19%-34%. Αν υποθέσουμε ότι αυτές οι περιοχές θα εφαρμόσουν προγράμματα μείωσης των ρύπων, τότε το 2030 αναμένεται να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο η διαφορά των εκπομπών ρύπων μεταξύ ηλεκτρικών και συμβατικών αυτοκινήτων.

Επιπλέον, καθώς η ηλεκτρική ενέργεια θα παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τότε αυτή η διαφορά θα μεγαλώνει περισσότερο υπέρ των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα αυτοκίνητα με κυψέλες υδρογόνου, όπου σήμερα οι εκπομπές ρύπων είναι μειωμένοι κατά 26%-40% σε σχέση με ένα αντίστοιχο αυτοκίνητο εσωτερικής καύσης. Αν το υδρογόνο επίσης παραχθεί από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τότε η διαφορά αναμένεται να φθάσει στο 76%-80%.

Δεν υπάρχει μέλλον για τα οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης

Η συγκεκριμένη ανάλυση τονίζει ότι δεν υπάρχει μέλλον για τα οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, εάν θέλουμε πραγματικά να απαλλαγούμε από τον άνθρακα. Ακόμη και αν χρησιμοποιηθούν βιοκαύσιμα, τα οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης θα συνεχίσουν να είναι πιο ρυπογόνα από ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ενώ επισημαίνεται ότι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα πρέπει να καταργηθούν σταδιακά στο χρονικό διάστημα 2030-2035.

Τα λεπτομερή ευρήματα της μελέτης αναφέρουν ότι μόνο με τα ηλεκτρικά οχήματα και τα οχήματα κυψελών καυσίμου που θα τροφοδοτούνται από ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μπορούν να επιτευχθεί μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, πιάνοντας τον στόχο της Συμφωνίας των Παρισίων.

Διαβάστε ακόμη

Τραμπ: «Ο Ζελένσκι δεν έχει τίποτα μέχρι να το εγκρίνω εγώ» - Τι είπε για τη συνάντησή τους

Σοκαριστικό τροχαίο στην Ιαπωνία: Πύρινη κόλαση από καραμπόλα 50 οχημάτων – Ένας νεκρός και 26 τραυματίες

«Ζεσταίνουν» τις μηχανές οι αγρότες: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις - Νέοι αποκλεισμοί το Σάββατο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο Σύνταγμα: Με Μαραβέγια, Μόρφη και εντυπωσιακό drone show υποδέχεται η Αθήνα το 2026

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • άνθρακας
  • ρυπογόνα αυτοκίνητα
  • ηλεκτρικά αυτοκίνητα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr