• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου«Το Κίεβο θέλει πραγματική ειρήνη: Συνομιλία Ζελένσκι με Γουίτκοφ και Κούσνερ - Τα επόμενα βήματα για την ειρήνηΜουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων«Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
δημοφιλές τώρα: Κραυγή απόγνωσης Έλληνα κτηνοτρόφου στο OPEN: «Ποια φέτα; Σε λίγο δε θα έχουμε γάλα ούτε για...
Homepage ┋   Τεχνολογία   ┋   21.05.2019 09:33
Newsroom
Newsroom

Huawei: ΗΠΑ και Google δίνουν παράταση «ζωής» τριών μηνών

Ο πρόεδρος της Huawei δήλωσε ότι η τρίμηνη άδεια για συναλλαγές με αμερικανικές εταιρείες δεν σημαίνει πολλά πράγματα για την εταιρεία του

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
(AP)
(AP)

Η αμερικανική κυβέρνηση εξέδωσε ειδική άδεια που επιτρέπει στις αμερικανικές εταιρείες να συνεχίσουν να συναλλάσσονται για ακόμη τρεις μήνες με τη Huawei, σε μια κίνηση που έρχεται να αποφορτίσει κάπως την ένταση που έχει δημιουργηθεί στις αμερικανο-κινεζικές σχέσεις, αλλά και να χαλαρώσει την πίεση πάνω στην κινεζική εταιρεία.

Η τρίμηνη παράταση που δόθηκε από το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ αναφέρει, σύμφωνα με τους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς και το πρακτορείο Reuters, ότι επιτρέπει συμφωνίες «που είναι αναγκαίες για τη διατήρηση και υποστήριξη των υφιστάμενων και τρεχουσών πλήρως λειτουργικών δικτύων και εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων των αναβαθμίσεων λογισμικού και επιδιόρθωσης κενών ασφάλειας», καθώς επίσης συμβόλαια «αναγκαία για την παροχή υπηρεσιών και υποστήριξης, συμπεριλαμβανομένων αναβαθμίσεων λογισμικού ή επιδιορθώσεων κενών ασφαλείας για τις υπάρχουσες συσκευές της Huawei».

Η τρίμηνη παράταση έρχεται λίγο μετά την ανακοίνωση της Google ότι θα σταματήσει να παρέχει στη Huawei πρόσβαση στις αναβαθμίσεις και εφαρμογές του λειτουργικού συστήματος Android, λόγω της αναγκαστικής συμμόρφωσης της με τους εξαγωγικούς περιορισμούς που έθεσε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ20.05.2019 15:55
Huawei: Τι σημαίνει ο αποκλεισμός από την Google για τους Έλληνες χρήστες
Huawei: Τι σημαίνει ο αποκλεισμός από την Google για τους Έλληνες χρήστες

Η Huawei -ο μεγαλύτερος στον κόσμο κατασκευαστής εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών και Νο 2 στην αγορά κινητών τηλεφώνων μετά την κορεατική Samsung- θα συνεχίσει να μην μπορεί να αγοράζει αμερικανικά ανταλλακτικά και εξαρτήματα για την παραγωγή νέων προϊόντων της, χωρίς να πάρει έγκριση από τις αμερικανικές αρχές.

Η τρίμηνη χαλάρωση των περιορισμών έως τις 19 Αυγούστου, όπως δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος, θα διευκολύνει τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών και άλλες, οι οποίες εξαρτώνται από τον εξοπλισμό της Huawei, να βρουν εναλλακτικούς προμηθευτές για το μέλλον. Μετά τη λήξη του τριμήνου, θα επανεξεταστεί τυχόν νέα παράταση.

Από την πλευρά του πάντως, ο ιδρυτής της Huawei Ρεν Ζενγκφέι δήλωσε ότι η τρίμηνη άδεια για συναλλαγές με αμερικανικές εταιρείες δεν σημαίνει πολλά πράγματα για την εταιρεία του, η οποία ήταν προετοιμασμένη για το χειρότερο σενάριο. «Οι πράξεις της αμερικανικής κυβέρνησης υποτιμούν τις δυνατότητες μας», δήλωσε στην κινεζική τηλεόραση. Όπως είπε, η Huawei βρίσκεται σε αντιπαράθεση με την αμερικανική κυβέρνηση και όχι με τις αμερικανικές εταιρείες.

Η «μαύρη λίστα» του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, που περιλαμβάνει συνολικά 69 εταιρείες, καθιστά σχεδόν αδύνατο για μια κινεζική εταιρεία να αγοράσει εξαρτήματα (π.χ. τσιπάκια) ή να συνάψει συμφωνίες για λογισμικό (π.χ. Android της Google) από τις ΗΠΑ. Η Google δεν έχει ακόμη σχολιάσει την χορήγηση τρίμηνης άδειας για την παράταση των συναλλαγών με τη Huawei, η οποία έχει ως «σχέδιο Β» την ανάπτυξη δικού της λειτουργικού συστήματος, έ΄τσι ώστε -αν τελικά χρειαστεί- να απεξαρτηθεί από το Android.

Διαβάστε επίσης: Huawei: Πώς έφτασε στα άκρα με τον Ντόναλντ Τραμπ και τη Google

Διαβάστε ακόμη

«Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές

«Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου

«Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ

Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Huawei
  • google
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr