«Ορνιθες: Η πολιτεία των Πουλιών»: Θεατρική παράσταση για καλό σκοπό
Παιδιά των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδας παρακολούθησαν δωρεάν την παράσταση «Ορνιθες: Η πολιτεία των Πουλιών»🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ), στο πλαίσιο εορτασμού της επετείου των 100 χρόνων από την ίδρυσή του και της Κοινωνικής Προσφοράς του, διοργάνωσε την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020 δράση με στόχο την οικονομική ενίσχυση των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδας, του ειδικά αναγνωρισμένου φιλανθρωπικού σωματείου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
Συγκεκριμένα, πάνω από 200 άτομα παρακολούθησαν την παιδική παράσταση «Ορνιθες: Η πολιτεία των Πουλιών» του Αριστοφάνη σε διασκευή – σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη στο Θέατρο Αθηνά. Την ημέρα εκείνη δώσαμε τη δυνατότητα σε παιδιά των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδας να παρακολουθήσουν δωρεάν την παράσταση ενώ παράλληλα μέρος των εσόδων της παράστασης δόθηκαν για την οικονομική ενίσχυσή τους. Η στήριξη έγινε από κοινού με τις Θεατρικές Επιχειρήσεις Μαροσούλη και τις Μαγικές Σβούρες.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αναπληρωτής Πρύτανη, Αναπληρωτής Καθηγητής Γεώργιος Ξυλωμένος πριν από την έναρξη της παράστασης «…Το ΟΠΑ γιορτάζει φέτος τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του, στα οποία εκτός από εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο, έχει προσφέρει και σημαντικό κοινωνικό έργο. Η κοινωνική προσφορά έχει άλλωστε θεσμοθετηθεί ως μία από τις υπέρτατες αξίες του Ιδρύματος.»
Από την πλευρά τους τα παιδιά διασκέδασαν πολύ με το θέαμα, γνώρισαν παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα ενώ μέσα από αυτό το σημαντικό έργο της ιστορίας του θεάτρου «διδάχθηκαν» την ανάγκη του σεβασμού του ανθρώπου προς τη φύση. Η κοινωνική αυτή δράση εντάσσεται στις εορταστικές εκδηλώσεις εορτασμού των 100 Χρόνων από την Ίδρυση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίες θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους.
Απόπειρα δολοφονίας Λάλα: Ραγδαίες εξελίξεις - Ψάχνουν στην Κρήτη καταδικασμένο για την απαγωγή του Παναγόπουλου
Αυτοί είναι οι δικαιούχοι για τα δωρεάν φάρμακα της παχυσαρκίας - Τι προβλέπει το ΦΕΚ
Τραμπ στο Politico: Η Ουκρανία να πάει σε εκλογές - Η Μόσχα σε ισχυρότερη διαπραγματευτική θέση
Η Μίνα Αρναούτη δηλώνει απογοήτευση για την αποζημίωση - «Τα λεφτά που ορίστηκαν τα χρωστάω ήδη»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



