Φωτογραφία: AP

Βερολίνο: Χριστούγεννα με στολίδια και παιχνίδια

Τελευταία Ενημέρωση
Πάγκοι με τρόφιμα και ποτά, αναμνηστικά και χειροποίητες κατασκευές στις περισσότερες από 50 αγορές που απλώνονται σ’ όλη την πόλη

Στο Βερολίνο, πρωτεύουσα και μεγαλύτερη σε έκταση και πληθυσμό πόλη της Γερμανίας, ξεκινούν οι χριστουγεννιάτικες αγορές, οι οποίες υπολογίζονται περισσότερες από 50, και μεταφέρουν σε ντόπιους και τουρίστες, το εορταστικό κλίμα!

Στην κοσμοπολίτικη μεγαλούπολη με τα πάρκα, τις λίμνες και τα παλάτια αλλά και τα πολυσύχναστα εμπορικά κέντρα, τα εντυπωσιακά κτίρια, σε μια πόλη χωρίς σύνορα, που φημίζεται για την καλλιτεχνική της αλλά και για τη νυχτερινή της ζωή.

Ας κάνουμε μια βόλτα και στις χριστουγεννιάτικες αγορές της, πολλές από τις οποίες ξεκίνησαν τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου.

ger3.jpg

Gendarmenmarkt

Η Χριστουγεννιάτικη αγορά στο Gendarmenmarkt – την ομορφότερη πλατεία του Βερολίνου- θεωρείται η πιο όμορφη και η δημοφιλέστερη. Τα υπέροχα διακοσμημένα, ξύλινα, περίπτερα πωλούν διακοσμητικά είδη χειροτεχνίας, χριστουγεννιάτικες σπεσιαλιτέ κ.ά. Στην πλατεία Gendarmenmarkt, κάθε καλοκαίρι πραγματοποιείται το Classic Open Air με μουσικές, συναυλίες και άλλες πολιτιστικές δράσεις.

  • Διάρκεια, από Δευτέρα 26 Νοεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2018, ώρες λειτουργίας 11.00 – 22.00, παραμονή Χριστουγέννων έως τις 18.00, παραμονή Πρωτοχρονιάς έως τη 01.00 π.μ. Εισιτήριο 1 ευρώ (gendarmenmarktberlin.de).

Στο παλάτι Charlottenburg

Ο φωτισμός των κτιρίων και των πάρκων του παλατιού, η αγορά των Χριστουγέννων σε ένα ρομαντικό φως, τα φανταχτερά στολίδια, η ζεστή ατμόσφαιρα, χειροτεχνίες, εκθέσεις, μαγειρικές, μουσικές, εκπλήξεις για τα παιδιά, είναι το σκηνικό της χριστουγεννιάτικης αγοράς.

  • Διάρκεια, από Παρασκευή 30 Νοεμβρίου έως 26 Δεκεμβρίου 2018, ώρες λειτουργίας Δευτέρα – Πέμπτη 14.00 – 22.00, Παρασκευή – Κυριακή 12.00 – 22.00, παραμονή Χριστουγέννων κλειστά, ημέρες Χριστουγέννων 12.00 – 20.00 (http://www.wvdsc.de/)/

Στην Alexanderplatz

Στην Alexanderplatz – τη μεγαλύτερη πλατεία του Βερολίνου, την οποία συνήθως αποκαλούν Alex-, θα βρείτε αρκετές Χριστουγεννιάτικες αγορές, και μεταξύ άλλων, και παγοδρόμιο, αν θέλετε να είναι λίγο πιο δραστήριοι. Είναι κοντά στο εμπορικό κέντρο Galeria Kaufhof.

  • Διάρκεια, από Δευτέρα 26 Νοεμβρίου έως 26 Δεκεμβρίου 2018, ώρες λειτουργίας 10.00 – 22.00, παραμονή Χριστουγέννων 10.00 – 16.00 (Bergmann Event).
ger2.jpg

Στο Κόκκινο Δημαρχείο

Σε κοντινή απόσταση από την πλατεία Alexanderplatz βρίσκεται το Κόκκινο Δημαρχείο, το οποίο μαζί με την Αγία Μαρία, αποτελούν το υπόβαθρο για το μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Εκεί, η λαμπερή πανοραμική ρόδα, ύψους 50 μ., αλλά και το παγοδρόμιο των 600 τ.μ. Εντυπωσιακές και οι προσόψεις με τις πρωτότυπες εικόνες των σπιτιών που βρίσκονταν στην περιοχή γύρω στο 1900, οι οποίες «διηγούνται» ιστορίες για το πώς ήταν παλιά στο Βερολίνο.

  • Διάρκεια, από Δευτέρα 26 Νοεμβρίου έως 30 Δεκεμβρίου 2018, ώρες λειτουργίας 12.00 – 22.00, παραμονή Χριστουγέννων κλειστά, ανήμερα και δεύτερη μέρα Χριστουγέννων 11.00 – 21.00 (Berliner Weihnachszeit).

Sony Center στην Potsdamer Platz

Περίπου 100.000 φώτα θα μετατρέψουν την αγορά των Χριστουγέννων στο Sony Center σ’ ένα λαμπερό κέντρο. Εκτός από την οπτική εμπειρία και την ψυχαγωγία, η φυσική ευεξία δεν παραμελείται. Οι παραδοσιακές και φιλόξενες καλύβες προσφέρουν πλούσιο φαγητό, εορταστικές σπεσιαλιτέ, νόστιμα γλυκά και ποτά. Διάρκεια, από 01 Δεκεμβρίου έως 03 Ιανουαρίου 2019.

ger4.jpg

Alt-Rixdorfer Christmas Market

Παραδοσιακή Χριστουγεννιάτικη αγορά στο Richardplatz στο Neukölln-Rixdorf , Παρασκευή 7 – Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, περίπτερα με χειροποίητα αντικείμενα από ξύλο, μέταλλο, κεραμικό, κερί κ.ά. Πάγκοι με τρόφιμα, ζεστό κρασί, λουκάνικα, δράσεις με μουσικές, Αγιος Βασίλης, βόλτες με πόνυ κ.ά. Από τις 5 το απόγευμα (http://www.kultur-neukoelln.de).

Adventsmarkt

Ατμοσφαιρική αγορά, τα Σαββατοκύριακα του Δεκεμβρίου, από 1/12, δώρα χειροτεχνίας, Χριστουγεννιάτικα σκεύη, μουσική, δράσεις για παιδιά, ζεστό κρασί, βάφλες κ.ά. Από τις 11 το πρωί, έως τις 23 Δεκεμβρίου (http://www.domaene-dahlem.de/)

Spandau

Από τις μεγαλύτερες χριστουγεννιάτικες αγορές του Βερολίνου και σύμφωνα με τους ντόπιους, και η πιο εντυπωσιακή. Η περιοχή Spandau βρίσκεται λίγο έξω από το κέντρο, αλλά αν έχετε περισσότερο χρόνο στο Βερολίνο, αδράξτε την ευκαιρία και επισκεφτείτε την. Εντυπωσιακό το έλατο από το Fichtelgebirge, όμορφα φωτισμένο το δημαρχείο της πόλης, ενώ μέσω της Χριστουγεννιάτικης αγοράς και της Παλιάς Πόλης, θα περπατήσετε στα δρομάκια κ.α.

  • Διάρκεια, από 26 Νοεμβρίου έως 23 Δεκεμβρίου 2018, ώρες λειτουργίας Κυριακή – Πέμπτη 11.00 – 20.00, Παρασκευή – Σάββατο 11.00 – 22.00 (http://www.partner-fuer-spandau.de)

Christmas market at Klunkerkranich

Χριστουγεννιάτικη αγορά που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, τα τρία πρώτα Σαββατοκύριακα του Δεκεμβρίου, στην οροφή του εμπορικού κέντρου Neukölln Arcaden κοντά στην Hermannplatz. Δημιουργικοί πάγκοι και ένα ποικίλο πολιτιστικό πρόγραμμα θα σας μεταφέρει στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Στα συν, η πανοραμική θέα.

  • Διάρκεια, από 01 Δεκεμβρίου έως 16 Δεκεμβρίου 2018, ώρες λειτουργίας Σάββατο και Κυριακή 14.00 – 20.00. Η είσοδος κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι 1 ευρώ, και το βράδυ μεταξύ 3-5 ευρώ, ανάλογα το πρόγραμμα (http://www.klunkerkranich.de).

Luisenplatz στην Πύλη του Βρανδεμβούργου

Τις ημέρες των Χριστουγέννων, το Potsdam φοράει τα γιορτινά του. Ανάμεσα σε λίμνες, κήπους και κάστρα της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν ανάμεσα σε χριστουγεννιάτικες αγορές, με τα λαμπερά μπλε φώτα. Διάρκεια, από 26 Νοεμβρίου έως 30 Δεκεμβρίου 2018.

ger5.jpg

Christmas Market Friedrichstraße

Στην πλατεία Dorothea Schlegel, χριστουγεννιάτικη αγορά, για μικρούς και μεγάλους, με οικολογικό παγοδρόμιο, πάγκους με καλούδια, με τρόφιμα, κρασί, με χειροποίητα προϊόντα γυαλιού, ζωντανή μουσική κ.ά.

  • Διάρκεια, από 28 Νοεμβρίου έως 30 Δεκεμβρίου 2018, ώρες λειτουργίας 12.00 – 22.00, κλειστά παραμονή Χριστουγέννων (http://www.weihnachtsmarkt-friedrichstrasse.com/).

Lucia στο Kulturbrauerei

Ρομαντική χριστουγεννιάτικη αγορά, πραγματοποιείται μεταξύ του Kulturbrauerei στο Prenzlauer Berg. Τα περίτεχνα διακοσμημένα κτίρια με κόκκινο και κίτρινο τούβλο αντιπροσωπεύουν τη βιομηχανική αρχιτεκτονική από το 1800.

  • Διάρκεια, από 27 Νοεμβρίου έως 23 Δεκεμβρίου 2018, ώρες λειτουργίας Δευτέρα – Παρασκευή 15.00 – 22.00, Σάββατο - Κυριακή 13.00 – 22.00 (lucia-weihnachtsmarkt.de).

Europa Center & Memorial Church

Είναι η 34η χρονιά που πραγματοποιείται η χριστουγεννιάτικη αγορά στην Breitscheidplatz, μεταξύ της εκκλησίας Memorial Church Kaiser (Gedächtniskirche) και του μεγάλου εμπορικού κέντρου Europa Center, στην καρδιά του Δυτικού Βερολίνου. Πάγκοι με ζαχαρωτά κ.ά., καρουζέλ, μίνι ρόδες για παιδιά και άλλες δράσεις συμπληρώνουν την χριστουγεννιάτικη αγορά. Ακριβώς δίπλα, θα βρείτε το πανηγυρικό Kurfürstendamm, το οποίο δεν είναι μόνο διάσημο για τα μεγαλύτερα Χριστουγεννιάτικα φώτα στον κόσμο.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς αποτελεί παράδοση το πέρασμα από την εκκλησία. Επίσης, την παραμονή, στις 18.00, 20.00, 22.00 γίνεται ρίψη πυροτεχνημάτων, το ίδιο και τα μεσάνυχτα, στην αλλαγή του χρόνου.

  • Διάρκεια, από 26 Νοεμβρίου έως 06 Ιανουαρίου 2018, ώρες λειτουργίας Κυριακή – Πέμπτη 11.00 – 21.00, Παρασκευή – Σάββατο 11.00 – 22.00, παραμονή Χριστουγέννων 11.00 – 14.00, ανήμερα και δεύτερη μέρα Χριστουγέννων 13.00 – 21.00, ανήμερα Πρωτοχρονιάς 13.00 – 21.00 (schaustellerverband-berlin.de).
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ethnos.gr - App Store Ethnos.gr - Google Play
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

NETWORK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ποινικός Κώδικας: Αυστηροποίηση ποινών για βιασμό ανήλικων και εμπρησμό – Τέλος το βραχιολάκι στους καταδικασμένους για κακούργημα

Ποινικός Κώδικας: Αυστηροποίηση ποινών για βιασμό ανήλικων και εμπρησμό – Τέλος το βραχιολάκι στους καταδικασμένους για κακούργημα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ