Μαδρίτη-Τολέδο: Ταυρομαχίες, churros και το σπίτι του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου
Ο Mr Travel Νίκος Κοκλώνης ταξιδεύει με την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, την πανέμορφη Μαδρίτη🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Είναι χτισμένη σε υψόμετρο 670 μ., μεγαλύτερο από κάθε άλλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Η Μαδρίτη είναι μια πόλη με ξεχωριστή γοητεία. Η «Queen Dina» μαζί με τον Νίκο επισκέφθηκαν την Plaza Real στην καρδιά της πόλης, το ιστορικό Δημαρχείο, τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό Atocha, τη σημαντικότερη πλατεία PUERTA DE SOL, το μοναδικό ναό του Ντέμοντ και το εστιατόριο TOROS. Παρακολούθησαν ταυρομαχία στην Αρένα Λας Βέντας και γεύθηκαν το αγαπημένο γλυκό των Μαδριλένων, τα περίφημα churros, ένα είδος λουκουμάδων, αλλά και το παραδοσιακό έδεσμα Bocadillos de calamares.
Ο Νίκος και η Κωνσταντίνα επισκέπτονται στη Μαδρίτη το διάσημο εστιατόριο BOLA, το οποίο άνοιξε το 1870 και έχει πεντανόστιμα καστιλιάνικα παραδοσιακά πιάτα και μαγειρεύουν με την βοήθεια της σεφ Cocido Madrileno. Στη συνέχεια ταξίδεψαν νότια, στο παραμυθένιο Τολέδο, που βρίσκεται σε απόσταση 70 χιλιομέτρων από τη Μαδρίτη και από το 1986 περιλαμβάνεται στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.
Εκεί βρέθηκαν στο σπίτι του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου, μουσεία, εκκλησίες, γεύονται παραδοσιακές λιχουδιές και μας έδειξαν τα αξιοθέατα της πόλης.
Η επίθεση των γαλάζιων βουλευτών κατά του ΥΠΑΑΤ για το «Μέτρο 23», το φρέσκο γάλα του Σαμαρά ο Νικολόπουλος που στέκεται πίσω από τον Σαμαρά
Πώς «διαβάζει» η κυβέρνηση το τοπίο και γιατί έρχονται νέα… γαλάζια ραντεβού
Όπου φύγει φύγει οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ: Αδειάζουν τα νοσοκομεία - «Έχουμε εξοπλισμό, δεν έχουμε χέρια»
Τριπλάσιοι φόροι στα ακίνητα από το 2027: Τι φέρνει το νέο Τέλος Τοπικής Ανάπτυξης
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




