Πέρασμα στην Ινδία: Ξεπλένοντας το «κακό» κάρμα στον Γάγγη ποταμό
Μια επίσκεψη-μυσταγωγία εκεί όπου οι πιστοί συνωστίζονται για να ξεπλύνουν το κάρμα τους, ακόμη κι όταν είναι σταρ, όπως ο Γουλιέμ Νταφόε🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ο Γάγγης ή Γκάνγκα Μα (Μητέρα Γκάνγκα) είναι εθνικός ποταμός «σύμβολο» της Ινδίας. Ο «ιερός ποταμός» ξεπλένει αιώνες τώρα το κάρμα και τις αμαρτίες των Ινδουιστών καθώς τα βαθιά και ορμητικά νερά του συμβολίζουν τον «ατελεύτητο κύκλο της ύπαρξης» όπου η ζωή εναλλάσσεται με το θάνατο και τίποτα δεν τελειώνει ούτε αφανίζεται.
Ένα ταξίδι πάντα έχει ανατροπές πλάνων. Μετά το Λαντάκ είχαμε προγραμματίσει να πάμε στο γειτονικό Κασμίρ, όμως εκείνες τις μέρες είχε ξεσπάσει μια έντονη αναταραχή και ο ινδικός στρατός είχε απαγορεύσει την είσοδο σε ντόπιους και ξένους τουρίστες στην περιοχή. Χωρίς να το σκεφτούμε πολύ, βγάλαμε αεροπορικά για το Δελχί και αποφασίσαμε να επισκεφτούμε δυο πόλεις του Γάγγη χωρίς να ξέρουμε τι ακριβώς θα συναντήσουμε.



Διαβάστε περισσότερα στο carnetdevoyage.gr
Θλίψη και οργή στα Τρίκαλα για τα θύματα της «Βιολάντας»: Ό,τι θέλουν κάνουν, δεν υπάρχει προστασία»
Nova: Έπεσε το δίκτυό της σε όλη την Ελλάδα - Εκτός λειτουργίας σταθερή και κινητή
Επανεμφάνιση Αυγενάκη: Αναλαμβάνει πρόεδρος σε νέο αγροτικό φορέα - Σφοδρή αντίδραση ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ
Συναγερμός για τοξικά κοκτέιλ φυτοφαρμάκων στα μήλα - Τι δείχνει έρευνα για 13 ευρωπαϊκές χώρες
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



