Βουδαπέστη: Επιβλητική απλότητα
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Όμορφη και δημοφιλής όλο το χρόνο, συνδυάζει τα ίχνη που άφησαν οι Μαγιάροι, οι Οθωμανοί κατακτητές και το κομμουνιστικό καθεστώς. Μια κοριτσοπαρέα με «αρχηγό» την Χριστίνα Μαραγκού, την έζησε, την περπάτησε και την «γεύτηκε» στο έπακρο. Και βέβαια την προτείνει ανεπιφύλακτα γι αυτές τις γιορτές.
Όταν ξεκίνησα να ταξιδεύω συστηματικά στο εξωτερικό, «υποσχέθηκα» στον εαυτό μου πως θα επισκέπτομαι κάθε πόλη μόνο μια φορά. «Είναι πολύ μεγάλος ο κόσμος. Πρέπει να προλάβω να δω όσο περισσότερα μέρη μπορώ», σκεφτόμουν. Στην πορεία, η «υπόσχεση» αυτή αποδείχτηκε μη εφαρμόσιμη. Γιατί υπάρχουν κάποια μέρη που απλά σε καλούν να τα επισκεφτείς ξανά.
Μια τέτοια περίπτωση είναι και η Βουδαπέστη. Πρώτη φορά την επισκέφτηκα το 2003 κι επέστρεψα με πολύ ωραίες αναμνήσεις στις αποσκευές μου. Η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας κέρδισε εύκολα μια θέση στη λίστα με τις αγαπημένες μου πόλεις. Φέτος, δέχθηκα πρόσκληση για τετραήμερο στη Βουδαπέστη από τη Βάγια, την Ειρήνη και την Κάτια και όπως καταλαβαίνετε, δε μπόρεσα να αντισταθώ.
Διαβάστε περισσότερα στο carnetdevoyage.gr
«Ναι» σε συνάντηση με Μητσοτάκη χωρίς τρακτέρ είπαν οι αγρότες στην πανελλαδική σύσκεψη στον Παλαμά - Τι λένε από Μαξίμου
Παραιτήθηκε ο διοικητής της ΥΠΑ μετά το μπλακ άουτ στο FIR - Ποιος αναλαμβάνει
Ο Τραμπ επιμένει: «Η Γροιλανδία είναι ζωτικής σημασίας για τον Χρυσό Θόλο των ΗΠΑ - Οτιδήποτε άλλο δεν το δεχόμαστε»
Αυτή η εταιρεία είναι έτοιμη να κοντράρει το ChatGPT! Θα θυμάται, θα κατανοεί και θα ακολουθεί παντού τον χρήστη
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



