Οδοιπορικό στην Περσία: Λάρισα-Ιράν, ένα όνειρο δρόμος (Α΄Μέρος)
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Πώς να πιστέψει κανείς εύκολα πως ένα ζευγάρι από τη Λάρισα ξεκίνησε για την Περσία οδικώς... Ακατόρθωτο; Σίγουρα ονειρεμένο! Η Ρούλα Σιλιντζή και ο Αδριανός Λέκκας όχι μόνο τα κατάφεραν να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα, λίγο πριν την έλευση του ιού, αλλά μας παρουσιάζουν ένα πραγματικό οδοιπορικό στο σημερινό Ιράν. Ένα ταξίδι σε δύο μέρη στην ίδια την ιστορία. Των Ελλήνων, των Περσών, των Ρωμαίων, των Μογγόλων, των Αράβων και πολλών άλλων πολιτισμών που αναπτύχθηκαν στα οροπέδια μιας αχανούς χώρας, γεμάτης μυστικά.
Όταν ξεκινήσαμε το οδικό μας ταξίδι στην Περσία, είχαμε ορισμένες ανησυχίες. Η πρώτη ήταν η μεγάλη διαδρομή με το αυτοκίνητο καλοκαιριάτικα με υψηλές θερμοκρασίες. Η δεύτερη, το άγνωστο της Περσίας. Η τρίτη, πως θα τα βγάλουμε πέρα με τη γλώσσα, δεδομένου ότι -απ' ότι είχαμε δει στο internet- οι Πέρσες δεν μιλούν ξένες γλώσσες γενικά.
Και οι τρεις ανησυχίες μας , αποδείχθηκαν αβάσιμες και το ταξίδι μας αυτό ήταν το πιο εύκολο απ' όσα είχαμε κάνει μέχρι σήμερα. Η Περσία είναι ένας δύσκολος προορισμός. Δύσκολος από την άποψη του τι να αντιμετωπίσεις.
Διαβάστε περισσότερα στο carnetdevoyage.gr
Επίθεση από drones δέχθηκαν δύο ελληνόκτητα δεξαμενόπλοια στη Μαύρη Θάλασσα
Η μεγαλύτερη αιματοχυσία στην ιστορία του Ιράν; Τρομακτικές εκτιμήσεις για τους νεκρούς
Εξαφάνιση 16χρονης από την Πάτρα: Εμφανίστηκε ο άνδρας που συνομιλούσε μαζί της - Στου Ζωγράφου βρέθηκε η τσάντα της
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκόραρε για 25 σερί χρονιά! Δεν έχει σταματήσει να βρίσκει δίχτυα απ' το 2002!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



