Η απόκοσμη «Μαύρη Τρύπα» της Μάνης
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Βρισκόμαστε στη Μάνη, έναν τόπο ιστορικό, ξεχωριστό αλλά και εξαιρετικά άγονο. Πετάμε κοντά στο χωριό Έρημος της δυτικής Μάνης, που - όπως μαρτυρά και το όνομα του - αποτελεί μια απέραντη έρημο από πέτρες, με χαμηλή μόνο βλάστηση.
Σύμφωνα με το κανάλι haanity στο YouTube, το μονότομο αυτό τοπίο όμως ξαφνικά διακόπτεται από μία "Μάυρη Τρύπα". Και την ονομάζουμε έτσι γιατί είναι το μόνο σημείο που δεν ανατέλλει και δεν βλέπει ο καυτός ήλιος της Μάνης.
Πετάμε πάνω από το σπηλαιοβάραθρο που πιθανότατα ονομάζεται Βαθύ Μουζί - από τις ελάχιστες πληροφορίες που υπάρχουν γι αυτό.
Οι κάθετοι "τοίχοι" του προκαλούν δέος και χάρη σ' αυτούς και το μεγάλο βάθος που έχει, δημιουργούνται οι ιδανικές συνθήκες για ένα μικρό δάσος στο εσωτερικό του. Η υγρασία που παγιδεύεται εκεί και η ελάχιστη ηλιοφάνεια που μπαίνει στο βάραθρο τροφοδοτούν τα μοναδικά στην περιοχή δέντρα ώστε να έχουν ευδοκιμήσει και να ανταγωνίζονται ποιο θα μπορέσει να βρει πρώτο πάνω από την επιφάνεια του εδάφους.
Σίγουρα αξίζει να μελετηθεί περαιτέρω από τους σπηλαιολόγους ώστε να χαρτογραφηθεί και να αποκαλύψει τα καλά κρυμμένα μυστικά της.
Θρήνος για την Ελληνίδα αεροσυνοδό που επέβαινε στο μοιραίο Falcon 50 - Σε «ουδέτερη χώρα» θα σταλεί το μαύρο κουτί
Καταρρακτώδης βροχή στην Αθήνα: Πλημμυρισμένοι δρόμοι στο κέντρο – Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο» λόγω κακοκαιρίας
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στον Εισαγγελέα οι πρώτες 50 μαζικές διαγραφές αγροτεμαχίων στο Ε9 - Εξετάζονται συνολικά 3.000 περιπτώσεις ιδιοκτητών
Χριστούγεννα χωρίς στρες: Πώς να επιβιώσετε μέσα στη φρενίτιδα των γιορτών
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



